Mihkel Räim krooniti grupisõidus Eesti meistriks

Alver Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MAIASMOKK: Mihkel Räimele maitseb kuldmedal magus. 
RIHO RÄIM
MAIASMOKK: Mihkel Räimele maitseb kuldmedal magus. RIHO RÄIM Foto: Saarte Hääl

Kiilis sõidetud Eesti Eliit- ja U23 maanteeratturite meistrivõistluste 179,2 km pikkuse grupisõidu võitis Mihkel Räim, Karl Patrick Laugule oma klassis pronksmedal, Steven Kalf oli kokkuvõttes üheksas, klassis kuues. Tehniliste probleemidega hädas olnud Oskar Nisu katkestas.

Sõidu algfaasis said ette 14 ratturit, kelle hulgas olid ka Mihkel Räim, Karl Patrick Lauk ja Steven Kalf. 48 km enne lõppu ründas 12-meheliseks jäänud jooksikute grupist Silver Mäoma, kelle tuulde sai Alo Jakin, veidi hiljem ühines duoga Mihkel Räim.

“Läksin just viimast jooki tooma, kui nad ründasid,” lausus Räim. “Pidin oma tegevuse pooleli jätma. Kuid järgijõudmine erilist pingutust ei nõudnud, oli suhteliselt ökonoomne sõit. Püüdsin pisut aidata ka Patul järele jõuda, kuid teised panid hooga edasi ja nad polnud selleks valmis, et pundis oleks kaks saarlast.”

Karl Patrick Lauk tunnistas, et magas selle mineku natuke maha. “Üritasin järele võtta ja Miku jättis ees paar vahetust vahele, kuid kahjuks järele ei saanud,” rääkis ta, lisades, et üritas ikkagi täiega.

Kolmik kasvatas oma edu Karl Patrick Laugu, Risto Raidi, Kristo-Enn Vaga ja Aksel Nõmmela ees 34 sekundile, kuid jälitajad polnud võitlusest loobunud ja kui sõita jäi 30 kilomeetrit, oli vahe vaid 9 sekundit, kuid see oli ka kõik ja juhtkolmik läks ikkagi oma teed.

Mihkel Räim ütles, et mõlemad grupid sõitsid täiega ja mingil hetkel andsid jälitajad alla. “Kahjuks oli see vahe ikkagi paar sekundit liiga pikk,” tõdes Karl Patrick Lauk.

Võistluse viimasel kilomeetril käis passimine ja Mihkel Räim hoidis end konkurentide vahele. “Keegi ei julgenud minna, see oleks minule olnud vähemalt enesetapp. Hoidsin ennast kahe mehe vahele, kontrollisin nende tegevust ja lõpus oli juba vormistamise küsimus,” lausus Mihkel Räim.

Mihkel Räimele kindel võit

Mihkel Räim 3:55.21, sama ajaga sai teise koha Silver Mäoma, kes oli parim U23 klassis ja kolmas oli Alo Jakin. Karl Patrick Lauk kaotas üldkokkuvõttes kuuendana Mihkel Räimele 2.35, U23 klassis edestas teda veel ka Aksel Nõmmela. “Kahjuks läks nii ja üldiselt olen pettunud, sest lootsin kahte kulda,” märkis Lauk. “Positiivne on see, et Miku sai võidu, muidu oleks põhjust rohkem rahulolematu olla.”

Mihkel Räim ütles, et tiitel on tema jaoks väga oluline. “Saab nüüd terve aasta Eesti meistrisärgis sõita,” lausus ta.

Laupäeval sai Seenior 1 klassi 96 km sõidus Ivari Rannama 6. ja Seenior 3 klassis Jüri Suluste neljanda koha.

Jüris sõidetud Eesti meistrivõistlustel jalgratturite maanteesõidus võisteldi eraldistardiga sõidus, kus saarlased võitsid kolm hõbe- ja ühe pronksmedali.

U23 vanuseklassi 36 km pikkusel distantsil sai Oskar Nisu 22.55,7-ga hõbemedali, napilt jäi talle alla Karl Patrick Lauk, kes läbis võistlusmaa 22.56,3-ga. Steven Kalf oli ajaga 24.19,2 kuues. Kuldmedali võitis Silver Mäoma 22.50,0-ga.

Oskar Nisu ütles, et läks starti eesmärgiga võita U23 meistritiitel, aga sel päeval oli hõbemedal tema maksimum. “Ei saaks öelda, et rahul olen,” märkis Nisu. “Lootsin paremini liikuda, kuid kahjuks ei olnud kõige parem tunne. Patut võitsin kõigest 0,6 sekundiga. Sõitsime distantsi võrdselt, poolel maal kaotasin Patule 1 sekundiga ja lõpus edestasin teda napilt. Grupisõidus lähen ikka särki jahtima!”

Napp kaotus jääb Karl Patrick Lauku kummitama

“Sõiduga võib rahule jääda, kuid sellistes olukordades jääb mõni asi kohati ikkagi kripeldama,” tunnistas pronksmedali võitnud Karl Patrick Lauk. “Samas on asjad tehtud ja tulemused ametlikud ning oleks ka lollus kedagi või midagi selle tõttu süüdistama hakata, kuhu see pool sekundit jäi. Elu lihtsalt on selline, varustus oli olemas, aga emakese looduse vastu ei saa. Seega jäi lihtsalt mehe enda taha, puhtalt õnnefaktor.” Kui Karl Patrick Lauk liidriajaga finišisse tuli, jäi tal lihtsalt loota, et Nisul ja Mäomal peab midagi juhtuma, et tema aeg parimaks jääks. “Kuid kutid olid visad ja tegid ilusa sõidu, seega õnnesoovid neile. Hea oli sõpradega poodiumil olla,” lausus ta, lisades, et eesmärgiks oli soov teha hea eraldistart. “Teadsin, et miski minu sees seda suudab ja täna suutsin enamuse välja pigistada.”

Tublit sõitu tegid ka veteranid. Seenior 1 klassis oli Riko Räim 25 km distantsil 18.12-ga 10. Seenior 2 klassis Villu Veel 23.53-ga 13. Seenior 3 klassis võitis Jüri Suluste 20 km pikkusel võistlusmaal 14.01-ga hõbemedali ja Seenior 6 klassis Ain Talu 10 km 16.57-ga hõbeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles