Võrkpallivedur Asko Esna jätab Saaremaa

Alver Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASKO ESNA: “Aastate jooksul on töökohustused mind väga palju kodusest elust ära lõiganud ja tunnen, et pean midagi muutma.”
MAANUS MASING
ASKO ESNA: “Aastate jooksul on töökohustused mind väga palju kodusest elust ära lõiganud ja tunnen, et pean midagi muutma.” MAANUS MASING Foto: Saarte Hääl
2013. aastal Saaremaa spordikooli võrkpallitreenerina tööle asunud ja Saaremaa Võrkpalli Liidu juhatusse kuulunud Asko Esna lahkub uuest õppeaastast töölt ning siirdub elama ja toimetama mandrile.

Lisaks tööle spordikoolis on Asko Esna läbi aastate olnud Eesti meistrivõistluste esiliigas palliva Saaremaa meeskonna mängiv treener, ta on juhendanud koondist rahvusvahelistel Saarte mängudel ning korraldanud noorte ja täiskasvanute võistlusi nii rannas kui ka saalis.

“Olen siinse aja jooksul väga palju õppinud ning olen selle kogemuse üle tänulik ja õnnelik,” ütles Esna. “Abikaasa on juba pool aastat mandril tööl ja selline visiitabielu ei ole just kõige parem lahendus.”

Saaremaa spordikooli direktor Mati Mäetalu ütles, et Asko Esna lahkumise otsusest oli väga kahju kuulda. “Teades teda treeneri ja inimesena, võin öelda, et Saaremaa võrkpallielu saab suure tagasilöögi,” lausus ta.

“Asko puhul on tegu edasipüüdliku ja oma valdkonda hästi tundva treeneriga, kes on olnud oma tegemistes professionaalne ja on pannud suure hulga poisse heal tasemel võrkpalli mängima. Lisaks treeningutele käib Asko pea kõikide vanusegruppidega osalemas erinevatel tiitlivõistlustel ning on üsna imekspandav, et selle kõige kõrvalt jagub tal aega tegelemiseks ka täiskasvanute võrkpalli arendamisega.”

Kolleeg Saaremaa Võrkpalli Liidust Kristi Põld ütles, et ta ei tea, mis Asko Esna lahkumine endaga kaasa toob. “See on meie võrkpallile suur kaotus,” tõdes ta. “Tema panus on mõõtmatu, tänu klubi tegevusele on võrkpall tohutult arenenud ja populaarsemaks saanud. Eks ma üritan ise niipalju, kui suudan, aga ma loodan, et leiame mõne uue inimese.”

Saaremaa Võrkpalliklubi president

Toivo Alt

märkis, et selline areng teeb murelikuks. “Keegi peab seda tööd jätkama ja tahaks, et seda teeks ainult paremad,” lausus ta. “Ka meie klubi saab siin kindlasti oma panuse anda, see on mul mõttes olnud ja kõik tuleb siiski omal ajal. Millal, ei oska öelda, sest probleeme on üksjagu ja kõigiga tuleb tegelda. Aga ega me noorte võrkpallist ei pääse.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles