Prima Vista festivali partneriks on Orissaare

Mehis Tulk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rahvusvahelise kirjandusfestivali Prima Vista tänavune partner on Orissaare, kus maikuise festivali eel toimub kolme päeva jooksul terve rida põnevaid üritusi.

Prima Vista programmijuht Marja Unt ütles Saarte Häälele, et partnerlinn on festivalil olnud juba üle kümne aasta ja selle ajaga on jõutud ka üsna suur osa Eestist ära katta. Tänavuseks partneriks Orissaare valimise taga oli tema sõnul natukene ka see, et festivali meeskonnas on Orissaarest pärit inimene – Kaisa Maria Ling.

“Samas oleme juba ammu tahtnud ka saartele minna, aga varem oli meil partnerlinna päev vaid ühepäevane üritus, mistõttu oleks see olnud pisut keeruline ettevõtmine ja logistiliselt paras väljakutse. Kuna läinud aastast on nii, et partnerlinna päev toimub vahetult festivali eel, siis niisugusel kujul on tõesti võimalus ka kaugemale minna,” rääkis Unt.

Prima Vista projektijuht Kaisa Maria Ling ütles, et Orissaare programm on juba üsna pikk ja selle üritused jagunevad suisa kolmele päevale. Ta märkis, et festivali teema on tänavu “Naljast kaugel”, mis arutleb nalja ja tõsiduse vahekorra üle kirjanduses ja kunstis laiemalt. “Orissaare on selleks väga sobiv paik, kuna see on väike koht, kus toimub aga tihti suuri üritusi ja ootamatuid pöördeid,” nentis Ling ja lisas muiates, et vahel satub sinna mõni seenelinegi. “Paremat kohta oleks raske leida. Pealegi asub ta Tartust väga kaugel,” lausus ta.

Ling tõdes, et kohalik kogukond on pakutud projekti väga hästi vastu võtnud. Ta tunnustas nii kohalikku raamatukogu, kultuurimaja, noortekeskust kui ka gümnaasiumi, kellega koostöö väga hästi laabub.

Programm algab juba neljapäeval, 2. mail, mil külla tulevad lastekirjanikud. Plaanis on erinevad näitused ja muud põnevad ettevõtmised. Põhiprogramm toimub nädalavahetusel, 4. ja 5. mail, kusjuures tegu on esimese korraga, kus festivali delegatsioon läheb oma partnerile külla suisa kaheks päevaks. Nalja ja tõsidusega seotud üritused algavad laupäeva hommikul ja kestavad pühapäeva pärastlõunani.

Täpne programm ja osalejad tehakse Lingi sõnul avalikuks märtsi keskpaigas. Prima Vista põhiüritused toimuvad 8.–11. maini Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles