FC Kuressaarele Tammeka vastu väärt viik

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Üks väravalööjatest Maarek Suursaar.
Üks väravalööjatest Maarek Suursaar. Foto: Alver Kivi

Kuigi FC Kuressaare jäi Eesti jalgpallimeistrivõistluste Premium liigas võõrsil Tartu Tammeka vastu 0:1 kaotusseisu suudeti Maarek Suursaare väravast tüürida kohtumine 1:1 viigisadamasse.

Peatreener Jan Važinski ütles, et tulemus on meeskonna jaoks positiivne. “Üheksa mänguga  9 punkti on meie jaoks kordaminek,” lausus ta. ” Kindlasti oleme rahul ja kindlasti on see meie jaoks väärtuslik punkt. Tammeka ei saanud meist kuidagi mõõda ja pidi meiega igati arvestama. Muidugi võinuks veel paremini, aga olime edukamad kui eelmistes mängudes.”

Tartu Sepa kunstmuruväljakul mängitud kohtumises asusid väljakuperemehed Sander Kapperi 6. minuti väravast 1:0 juhtima.

“Võistkond oli ühtne ja mängis plaani järgi. Kui eelmistes mängudes nappis rünnakul teravust, siis täna olen ka selle faasiga rohkem rahul. Esimene poolaeg oli rahulikum, kui välja jätta meile löödud värav. Kokkuvõttes Tammekal palju teravust ei olnud,” lausus Važinski.

27. minutil lõi Maarek Suursaar seisuks 1:1. “Tulime kaotusseisust välja,” tõdes peatreener. “Tuli päris hea improvisatsioon. Algul oli Oliver (Rass) vasakul ja Raunu (Tutk) keskel ja Raunolt tuli hea pakkumine. Maarek tegi mis tipuründaja peab, oli õigel ajal ja õiges kohas ja lõi oma värava ära.”

Jan Važinski lisas, et Suursaar on treeningutel palju vaeva näinud ja ta loodab, et ründaja jätkab samas vaimus, sest tal on vaja Premium liigas eeskätt enesekindlust.

Peatreeneri sõnul muutis Tammeka teisel poolajal oma mänguplaani ja palju rünnakuid tuli läbi äärte ning mingil hetkel olid tema mehed hädas. “Samas suutsime eelmise aastaga võrreldes hoida tsendrdused kontrolli all ja samal ajal olid ka meil oma võimalused värav ära lüüa,” märkis Jan Važinski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles