Noored ratsutajad Norras õppereisil

Saarte Hääl
Copy
Grupipilt Oslo kesklinnas.
Grupipilt Oslo kesklinnas. Foto: Erakogu

Reinu ratsatalu üheksal õpilasel avanes 2.–5. maini tänu Saarte koostöökogu toetusele võimalus minna õppereisile Norrasse. Hobusteteemalisest reisist rääkisid Jacqueline Putnik ja treener Anne Udeküll. 

Meie reisiseltskonnas oli kokku 12 inimest – kolm täiskasvanut ja lapsed, keda kõiki seob armastus hobuste vastu. Reisi eesmärk oli tutvuda Norraga, külastada sealset kooli ning näha võistlust Drammen Spring Tour 2019. Päevad olid tegusad: reisiseltskonnal oli võimalus näha kuninglikku politseihobuste talli ja nende treeningut. Tutvusime ka Osloga ja külastasime üht kooli. Koolis tegime ettekanded – ühe Eestist ja Saaremaast ning teise Reinu ratsatalust.

Kõnealusel ratsutamisvõistlusel olid laste jaoks meeldejäävaimad ponid ja ülitehnilised rajad. Unustamatu kogemusena õnnestus meil külastada linna ratsapolitsei talli, mis sai tänavu 125-aastaseks. Ratsapolitseinikena töötasid eranditult naised, aga hobuseid treenisid mehed. Meie ekskursioonijuht oli näiteks endine maailmameister!

Samal päeval oli kavas ka traavivõistluse külastus Øverolli hipodroomil. Eestis sellel tasemel võistlusi ei toimu, meie laste jaoks oli ka see lisaks politseihobustele midagi hoopis teistsugust. Hipodroom ehitisena oli samuti võimas.

Kolmas reisipäev oli laste lemmik. Just siis sõitsime vaatama rahvusvahelist neljanädalast takistussõidu võistlust Drammen Spring Tour. Sõidud toimusid kahel, Kingslandi ja Gjelsteni areenil. Kohe hommikul võistlesid 140 cm turjakõrgusega ponid 100 cm kõrguses parkuuris, järgnesid ponide turjakõrgusega kuni 148 cm, 110 cm ja 120 cm parkuurid. 

Takistused olid pigem lihtsad ja lastesõbralikud, rajad aga väga tehnilised. Muljet avaldas ka võistluste sujuv korraldus.

Õppereis oli meile, saarlastele, huvitav. Kolme kohapeal viibitud päeva jooksul kogeti nelja tüüpi hobutegevusi, mida Eestis ei saa kogeda kas üldse või on see võimalik teisel kujul. Ratsutamine on spordiala, kus reisimine on väga keeruline hobuste kaasavedamise pärast. Seetõttu on selliste reiside mõju laste motivatsiooni tõstmisel ning oma hobi osas silmaringi laiendamisel kirjeldamatu. Oleme väga tänulikud Saarte koostöökogule, kes toetas reisikulude katmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles