Vähemuses FC Kuressaare alistas kodus Maardu

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Rauno Tutk on saatnud palli värava poole.
Rauno Tutk on saatnud palli värava poole. Foto: Allan Mehik/soccernet

Jalgpalli Premium-liiga hooaja esimeses murumängus alistas vähemuses mänginud FC Kuressaare koduväljakul 1 : 0 Maardu Linnameeskonna, kellele oldi viimased viis mängu kaotatud.

“Võib öelda, et Maardu on meile ebamugav vastane, ja mäng näitas, et kerge polnud ka seekord,” märkis FC Kuressaare peatreener Jan Važinski. “55 minutit mängisime vähemuses ja lõime ka värava. Teisel poolajal olime teravamad ja reaalseid võimalusi oli meil Maardust rohkem.”

Kuressaare linnastaadionil mängitud kohtumises olid vastamisi meeskonnad, kes on seadnud endale eesmärgiks liigasse püsima jääda. Tänavuse esimese kohtumise oli Kuressaare võõrsil 0 : 1 kaotanud.

Kohtumine algas mõlemapoolsete võimalustega, Maardu tabas korra posti ja Kure latti. 35. minutil teenis võõrustajate poolkaitsja Sander Seeman teise kollase kaardi ja meeskond jäi vähemusse. Kolm minutit hiljem lõi Rauno Tutk võiduvärava.

“Me läksime plaaniga, et ei tohi neil lubada mängida vabalt ja proovisime ise palliga olla kannatlikud,” rääkis Jan Važinski. “Kõik toimis selle momendini, kuni punast kaarti polnud. See muutis pilti ja pidime hakkama mängima kaitsest lähtuvalt.”

Maardu üritas peamiselt keskelt ja häid tsenderdusi oli vähe. Jan Važinski ütles, et nad teadsid, et sellega on variante vähe ning proovisid mööda maad mängida ja otsisid Vitali Gussevit, kes on Maardu võtmemängija. “Ei saa öelda, et ta oli täna terav, aga poisid keskendusid ka temale,” lisas peatreener.

Kuigi külalised surusid, olid head võimalused võõrustajatel, mitu teravat olukorda lõi vahetusest sekkunud Rasmus Saar. “Teadsime, et nad tulevad suurte jõududega rünnakule ja meil tulevad võimalused kontratest. Kahjuks me neid ei realiseerinud, aga null on taga,” sõnas Važinski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles