IN MEMORIAM: Hariessa Saamel

Saarte Hääl
Copy
Prantsusmaal hukkus noor ronimistalent. Pilt on illustratiivne.
Prantsusmaal hukkus noor ronimistalent. Pilt on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Hariessa Saamel
(4.05.1929 – 9.05.2019)

Hariessa Saamel.
Hariessa Saamel. Foto: Erakogu

Lahkunud on kauaaegne perekonnaseisuosakonna juhataja, hea ja rõõmsameelne Hariessa Saamel.

Laimjala vallas Audla külas oma vanemate teise lapsena sündinud Hariessa Käärid alustas töötamist juba varakult, 16-aastasena – algul Laimjala valla asjaajajana, kolme aasta pärast juba vallasekretärina. 21-aastaselt sai Hariessast osakonnajuhataja Orissaare rajooni täitevkomitees. Seal töötas ta 1959. aastani, mil Orissaare rajoon likvideeriti. 

Sellesse perioodi jäävad tähtsaimad sündmused Hariessa isiklikus elus – tema abiellumine ja tütre sünd. Hariessa lahkumise päeval, 9. mail, sai tal täis 66 aastat õnnelikku abielu Aksel Saameliga. 

1960-ndate aastate alguses sai Hariessa Saamelist linnaelanik. Tema töö jätkus Kingissepa rajooni töörahvasaadikute nõukogu täitevkomitee koosseisus, 1963. aastast  täitevkomitee sekretärina.

1986. aastast töötas Hariessa Saamel Kingissepa rajooni rahvasaadikute nõukogu täitevkomitee, hiljem Saare maavalitsuse perekonnaseisuosakonna juhatajana. Oma igapäevatöös tuli tal registreerida nii sünde kui ka surmajuhtumeid, nii abielusid kui ka abielulahutusi.

Paljud meie valla ja ka maakonna inimesed on oma elukaare jooksul kokku puutunud just Hariessa Saameliga, saades temalt  kaasa südamlikud soovid ja nõuanded nii värskete lapsevanematena kui ka abiellujatena ja lohutavad kaastundesõnad leinajatena.

Hariessa tegi oma tööd suure südamega, särava isiksusena oskas ta oma siiruse, lihtsuse ja optimismiga hoida inimesi enda ümber. Tänu oma vitaalsusele jätkas ta tööd kuni 71. eluaastani. Ka hiljem astus ta sageli läbi oma vanast töökohast, tundes ikka huvi kõikide tööde-tegemiste vastu ning viskas mõne ehtsaarlasliku nalja.

Hariessa elu on saanud mälestuseks, mäletajaid ja mälestusi on palju. Jääme teda alati hea sõnaga meeles pidama.

Endised teekaaslased Saare Maavalitsusest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles