Tasuta transport viis bussijaama kahjumisse

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Aare Lehtsi: “Kulusid tuleb kokku hoida töökohade koondamise arvel, kuigi töötajate arv on meil aastatetagusega võrreldes niigi poole võrra langenud.”
Aare Lehtsi: “Kulusid tuleb kokku hoida töökohade koondamise arvel, kuigi töötajate arv on meil aastatetagusega võrreldes niigi poole võrra langenud.” Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Tasuta transpordi sisseseadmine maakonnaliinidel ja Kuressaare turu rekonstrueerimistöödega kaasnenud häired müügitegevuses jätsid OÜ Kuressaare Bussijaam möödunud aastal kahjumisse.

OÜ Kuressaare Bussijaam juhatuse liige Aare Lehtsi ütles, et kui varasematel aastatel tuli ettevõte omadega plussi, siis 2018. aastal jäädi 12 372 euroga miinusesse, mis arvatakse maha eelmiste perioodide jaotamata kasumist (150 615 eurot).

2018. aastal oli OÜ Kuressaare Bussijaam müügitulu 152 395 eurot, mida on 19 000 eurot vähem kui aasta varem. Bussipileti müügiprovisjon langes mullu 2017. aastaga võrreldes 25% ja kinnisvaralt saadav tulu 16%.

Aare Lehtsi sõnul põhjustasid ettevõtte kahjumi maakonnaliinide üleminek tasuta transpordile ja Kuressaare turul toimuvad suuremahulised rekonstrueerimistööd, mis ei võimaldanud saada turumüüjatelt renditulu. “Juhtus samamoodi nagu teistel kesklinna äridel, mis praegu ümberehitustööde tõttu kiratsevad,” osutas Lehtsi.

Üleminek tasuta transpordile ja kommertsliinide piletimüügi ühe enam internetti kolimine on viimase viie aasta võrdluses vähendanud ettevõtte piletimüügist saadavat vahendustasu 80 000 eurolt 30 000 eurole. Toimetulemiseks ei ole Lehtsi sõnul muud võimalust kui töötajaid vähendada. “Kulusid tuleb kokku hoida töökohade koondamise arvel, kuigi töötajate arv on meil aastatetagusega võrreldes niigi poole võrra langenud,” rääkis bussijaama juht.

AARE LEHTSI: Juhtus samamoodi nagu teistel kesklinna äridel."

OÜ Kuressaare Bussijaam tegevusvaldkonnad on maakonnas ja maakondade vahel liikuvate busside piletimüügi korraldamine, taksoteeninduse ja äripindade rendi korraldamine ning Bussijaama kinnistu (Pihtla tee 3) ja Kuressaare turu (Tallinna 5) haldamine.

2018. aastal oli OÜ-s Kuressaare Bussijaam seitse töötajat, kelle tööjõukulu koos maksudega oli 83 173 eurot ehk 8% võrra väiksem kui 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles