Saaremaale jõuavad suured mereväeõppused

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Merevägi. Foto on illustratiivne.
Merevägi. Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Vähem kui kuu aja jooksul toimub Saaremaal kaks suurt rahvusvahelist õppust, mille ühe osana on fookuses Tagalahe piirkond. “Mõlema õppuse eesmärkide seas on maabumise harjutamine ehk kuni 300 liitlase toomine merelt Saaremaale, et harjutada saare kaitsmist,” vahendas Saarte Häälele mereväe teabeohvitser nooremleitnant Karl Alfred Baumeister õppuste Baltops ja Baltic Protector kohta.

Õppusel Baltops planeeritakse tema sõnul mere- ja õhuoperatsioone, toetamaks maabumisharjutusi Saksamaal, Leedus, Lätis, Eestis ja Rootsis. Saaremaad puudutav osa on planeeritud 12.–13. juunile. Maabuvate üksuste liikumist ootealale ja maabumisteekonda julgestavad mere- ja õhujõud. Kaasatud on kaitseliitlased ja Eesti kaitseväelased mitmest väeliigist.

Kolm nädalat hiljem toimuv õppus Baltic Protector toob Läänemere piirkonda ligikaudu 20 mereväe alust, sealhulgas Briti kuningliku mereväe laevad. Kokku võtavad õppusest osa umbes 3000 ühendekspeditsiooniväe riikide kaitseväelast. Saaremaad puudutav etapp on plaanitud 5.–7. juulile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles