Iivo Miil 70: Juubilaril lauluvõistlustelt saadud auhindu jagub

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
Iivo Miil laulmas.
Iivo Miil laulmas. Foto: Erakogu

Eile 70-aastaseks saanud kuressaarlane Iivo Miil on endale nime teinud ennekõike karaokelauljana. Kümme aastat tagasi õnnestus staažikal laulumehel võita Eesti karaokekuninga tiitel.

Juba poisikesena laulmisega tegelema hakanud Miil võttis alles hiljaaegu vastu järjekordse auhinna, osaledes edukalt Nõmmel Von Glehni teatris hobilauljate võistlusel “Kui su hing on noor”. Seenioride vanuseklassis 66+ sai saarlane kolmanda koha. Lisaks pälvis ta publiku eripreemia.

Jõuluvanana on Iivo Miil üles astunud ka televisioonis, Kanal 2 saates, rääkimata jõuluvanakostüümis Saaremaal ringi käimisest, pakkumaks rõõmu nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Kaks aastat tagasi kirjutas detsembrikuine Maaleht: “Iivo Miilile mängis ameti kätte tema habe, mis on erakordselt valge ja kahar.”

Noormehena Tallinnas elades teenis Miil elatist taksojuhina. Aastatel 1972–1974 laulis ta ansamblis Poissmehed. Bänd tegi tantsumuusikat Pirita restoranis.

Karaokeni jõudis juubilar 19 aastat tagasi Upal toimunud motovõistlusel. “Seal oli karaoketelk ja kuna olin enne ansamblites laulnud, siis mõtlesin proovida ja see hakkas meeldima,” pajatas Miil.

Karaokelauljana panigi ta end peatselt konkurssidel proovile. Head tulemused ei lasknud end kaua oodata. 2008. aastal võitis ta üleriigilisel võistlusel meeste konkurentsis esimese printsi tiitli. FinBaltic Karaoke King & Queen finaalis pälvis teise koha. Rahvusvahelistel võistlustel on saarlane mitmel korral märkimisväärseid tulemusi saavutanud.

Aastaid on endine taksojuht ja ehitaja tegelenud tantsuõhtute korraldamisega. Eeloleval pühapäeval astub ta publiku ette Tallinnas. “Mind kutsuti juubelipeole esinema. Merepäevadel laulan suuremale publikule Kuressaares. Küllap tuleb saarlastele esinemisi varemgi,” rääkis Iivo Miil oma ühemehebändi 1 Miil plaanidest.

Saarte Hääl ja Kadi raadio soovivad teada-tuntud laulumehele edaspidiseks erku meelt ja lusti oma hobiga tegelemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles