Kuressaare haigla selgitab välja tublimad õed ja hooldajad

Kristina Õun
, Reporter
Copy
PÜÜAME AIDATA: Ada leiab, et psühhiaatriaosakond on nagu iga teinegi haigla osakond – kel abi vaja, püütakse aidata
PÜÜAME AIDATA: Ada leiab, et psühhiaatriaosakond on nagu iga teinegi haigla osakond – kel abi vaja, püütakse aidata Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare haigla tähistab rahvusvahelist õdede päeva, mis oli 12. mail, ning palub patsientidel ja haigla külastajatel jagada kogemusi ning anda tagasisidet neile hinge läinud õdede või hooldajate kohta.

12. mail 1820. aastal sündis Florence Nightingale – õenduse rajaja ja esimese õdede kooli asutaja Inglismaal. Ta oli inglise ülemklassi daam, kellest sai esimene professionaalne õde läänemaailmas. Tema sünniaastapäeva hakati Rahvusvahelise Õdede Nõukogu (IND) algatusel tähistama 1965. aastast. See on ilusa mõtte ja sisuga päev, sest õe ülesandeks on aidata inimestel tervist ja elukvaliteeti hoida, säilitada, edendada, vajadusel taastada ja ideaalis ennetada haigestumist.

Seoses sellega tegi Kuressaare haigla üleskutse, et haigla patsiendid ja külastajad annaksid tagasisidet neile hoolt ja tuge pakkunud õe või hooldaja kohta. Seda saab teha Kuressaare haigla kodulehel ettepanekute ja kaebuste all, otselingi leiab haigla Facebooki lehelt postituse Kuressaare Haigla AS alt. Kõik tunnustused edastatakse õendus- või hooldustöötajale, kelle kohta on tagasisidet laekunud.

Möödunud aastal pälvis suure tunnustuse psühhiaatriaõde Ada Jasner, kes tunnistati aasta õeks. Õdede päeva tähistatakse pidulikult täna kell 15 Arensburgi Meedla kojas kevadseminariga “Mõeldes endale”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles