Õ ja Ö piirimärgi asukoht peab muutuma

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
ASJAD HUKAS: Vallavanem Madis Kallas ütles eelmisel nädalal Saarte Häälele, et kui sellisele sildile luba ei anta, on Eesti riigis asjad ikka päris hukas.
ASJAD HUKAS: Vallavanem Madis Kallas ütles eelmisel nädalal Saarte Häälele, et kui sellisele sildile luba ei anta, on Eesti riigis asjad ikka päris hukas. Foto: Marko Mägi

Maanteeamet andis küll ajutise loa sildi püstitamiseks, kuid tulevikus seda seal näha ei soovi. 

Maanteeamet ei ole nõus, et laupäeval Roheliste rattaretke raames paigaldatud ja pidulikult avatud Ö- ja Õ-tähe piirimärk oleks Põripõllu ja Reina külade sildi lisatahvel.

Maanteeameti teehoiu korraldamise osakonna juhataja Erkki Vaheoja sõnul pole see lisatahvel sarnane ühelegi majandus- ja kommunikatsiooniministri määruses „Liiklusmärkide ja teemärgiste tähendused ning nõuded fooridele“ toodud märgib ning ei ole liikleja jaoks liiklusohutuse seisukohast oluline informatsioon. 

Maanteeamet on seisukohal, et juba täna on olukord, kus riigiteede ääres ja vahetus läheduses on liiga palju liiklemist häirivaid infokandjaid, mis omakorda võtab tähelepanu liikluselt ära. 

“Eeltoodust tulenevalt ei pea me põhjendatuks, et soovitud teavet edastatakse liiklusmärkidel,” selgitas Vaheoja. 

Tema sõnul tehakse vallale ettepanek kaaluda vastava informatsiooni kuvamist liiklusväliste teabevahenditena. Seaduse järgi on sellisel puhul tegemist märgisega, mis ei ole ette nähtud liikluse korraldamiseks. 

Saaremaa vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juht Mikk Tuisk ütles, et eile võeti märk oma praegusest asukohast maha. Maanteeametilt pole seni ametlikku vastust saadud, kuid kindlasti ei jäta vallavalitsus silti püstitamata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles