Libasaarlased noolivad soodsamat praamisõitu

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Parvlav Tõll
TALLINNA SADAM
Parvlav Tõll TALLINNA SADAM Foto: Saarte Hääl

Maanteeameti eelmisel nädalal läbiviidud kontroll Virtsu sadamas tõestas, et saarlaste püsielaniku sõidusoodustusega manipuleerimine on levinud võte mõne euro võrra soodsama ülesõidu saamiseks.

Reedel kella 14 ja 19 vahel läbiviidud kontrolli käigus tuvastati 14 rikkumist. Nendest 12 oli seotud  saarlase soodustuse ebakorrektse kasutamisega.

Maanteeameti ühistranspordi järelevalve talituse juhataja Ahto Pahk ütles, et reisijal peab olema kehtiv pilet. Isikustatud pilet kehtib vaid sellele inimesele, kellele see on ostetud ehk üle saab sõita ikka vaid see, kelle isikukoodi on pileti isikustamisel kasutatud.

TS Laevade pressiesindaja Sirle Arro tõdes, et vale piletiga reisimist tuleb ette iga päev. “Peab tõdema, et piletimääruses ettenähtud soodustusi kiputakse kasutama mitte eesmärgipäraselt,” ütles Arro ja lisas, et enimlevinud on just püsielanikele mõeldud soodustustega manipuleerimine.

Arro ütles, et e-pileti müügisüsteem ja kassasüsteem on loodud inimeste aususe eeldusel. TS Laevad teevad ka ise kontrolli ja avastavad vale piletiga parvlaevale pääseda üritajad. Sirle Arro sõnul palutakse osta korrektne pilet ning tavaliselt sellest piisab ja sama inimene enam sellist rumalust ei tee. “On muidugi neid, kes ikka ja jälle üritavad. Sellisel juhul mõjub üldjuhul trahv, mis võib antud juhul olla kuni 200 eurot,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles