Mihkel Räim võitis Tour of Estonia

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Mihkel Räim.
Mihkel Räim. Foto: Israel Cycling Academy

Tour of Estonia raames laupäeval sõidetud 173 km pikkuse Tartu GP 9,6 km pikkuse linnaringi võitis Israel Cycling Academy rattur Mihkel Räim, kes kindlustas endale sellega ka velotuuri võidu.

Tartu linnatänavatel sõidetud mitmete äraminekutega võidusõidul pääses neli ringi enne lõppu peagrupist ette 16 meest, kelle seas oli ka Mihkel Räim.

Natuke enam kui kaks ringi enne lõppu võeti ette järjekordne rünnak, kui omakorda sõitis eest viis meest, teiste hulgas ka Räim ja kaks ringi enne lõppu oli neil peagrupi ees 20-sekundiline edu.

Viimasel ringil otsustas Räim rünnata, võitis sellega sõidu ja kokkuvõttes oli parim ka Tour of Estonial. 

“Lihtne kindlasti ei olnud, aga samas peab vahepeal ka riske võtma,” ütles saarlane. “Tundsin end juba eile väga hästi, aga finiš läks siis metsa – jäin kinni, ei saanud spurtida. Seega jäi eilne kripeldama. Vorm on mul juba mõnda aega päris hea olnud, olen lihtsalt sel aastal ennast tiimi nimel päris palju ohverdanud. Nüüd on võit olemas ja moraalselt vähe kergem.”

Tour of Estonia esimesel Tallinnast Tartusse sõidetud 187 km pikkusel etapil oli Mihkel Räim viies, Eesti koondisesse kuuluvad Steven Kalf 28. ja Oskar Nisu 42.

“Üpris kerge päev, ainukeseks proovikiviks oli ilm,” rääkis Räim. “Meie taktika oli väike punt ära lasta, eriti veel mehed, kes kokkuvõttes väga heal positsioonil pole. Niimoodi võtavad nad preemiasekundid eest ära ja meile on seis soodsam. Saimegi sobiva pundi ette ja plaanisime vahet mitte üle kolme minuti lasta. Kuidagi veidralt tuli meile appi Venemaa koondis, kes tegi päris palju tööd meie eest ära.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles