Tasuta bussiliikluse tõttu kannatav bussijaam saab vallalt toetust

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
OÜ Kuressaare Bussijaam juhatuse liige Aare Lehtsi.
OÜ Kuressaare Bussijaam juhatuse liige Aare Lehtsi. Foto: Maanus Masing

Tasuta ühistranspordile ülemineku tõttu piletimüügi vahendustasust ilma jäänud Kuressaare bussijaam saab Saaremaa vallalt ja maanteeametilt toimetulemiseks 5000 eurot toetust.

Saaremaa valla transpordispetsialist Merike Sõrm märkis, et ilma toetuseta paneb bussijaam varsti uksed kinni. “Me ei tea ka, millal piletimüük uuesti tagasi tuleb, aga sellist asutust on ju vaja, kus inimene saab pileti osta ja jalga puhata.”

OÜ Kuressaare Bussijaam juhatuse liige Aare Lehtsi ütles, et aasta peale eraldatud toetus läheb põhiliselt bussijaama töötajate palkade ja IT-lahendustega seotud kulude katteks. 5000 eurot on ligilähedaselt summa, mis jääb bussijaamal saamata seoses maakonnaliinidel tasuta bussiliiklusele üleminekuga 2018. aasta 1. juulist.

Kuressaare bussijaam esitas Saaremaa vallale toetuse taotluse möödunud aasta novembris. Nii Saaremaa vallavalitsus kui ka maanteeamet pidasid Kuressaare bussijaama kui regionaalse tähtsusega bussijaama halduskulude katmist vajalikuks ning eraldavad kumbki 2500 eurot.

Pärast tasuta bussiliikluse sisseseadmist 2018. aastal on see juba teine kord, kui vald bussijaama halduskulude katmiseks toetust annab. Eelmise aasta juulis otsustas vald anda bussijaamale II poolaasta toetust 2500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles