LIHTNE KÜSIMUS: Kuidas rannad puhtaks saada?

Saarte Hääl
Copy
Plastikpudel. Foto on illustratiivne.
Plastikpudel. Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Saarte Hääles 18. aprillil arvamusloo “Rannast tulles võta prügi kaasa. Ka teiste prügi” avaldanud Vladimir Zabellevitš tegi Saaremaa vallavalitsusele ettepaneku “panna seljad kokku”, et meie rannad puhtaks saaks. Üks tema soov oli, et randadesse paigaldataks prügikastid ja sildid üleskutsega hoida rand puhtana.

Kuidas Saaremaa vallavalitsus Zabellevitši algatust toetab ja mida teeb omalt poolt, et rannad puhtamaks saaks?

Katrin Koppel, Saaremaa vallavalitsuse jäätmete peaspetsialist:

Sellel suvehooajal paigutame prügikonteinereid ka sellistesse randadesse ja sadamatesse, kus neid varem pole olnud. Info selle kohta, kuhu prügikaste vaja on, oleme kokku kogunud teenuskeskuste juhtidelt, kes kohalikke olusid hästi tunnevad ja kelleni prügistamise info esmalt jõuab.

Konteineritele tulevad ka sildid, mis kutsuvad üles Saaremaad puhtana hoidma. Oleme arvamusel, et aktsiooni “Take 3 for the sea“ (tlk “Võta kolm eset kaasa, mere heaks” – toim) ideed oleks mõistlik levitada pigem (sotsiaal)meedia kaudu, mitte niivõrd randadesse siltide paigutamisega.

Palusime Vladimir Zabellevitšil välja pakkuda konkreetsed tegevused, milles vallavalitsus saaks kaasa aidata. Samuti palusime teada anda supluskohtadest, kus praegu prügikastid puuduvad, kuid vajadus nende järele on olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles