Vallavalitsus alustab juunis Ventspilsi laeva otsinguid

Saarte Hääl
Copy
Varem on Ventspilsi ja Mõntu vahet sõitnud Scania.
Varem on Ventspilsi ja Mõntu vahet sõitnud Scania. Foto: Erakogu

Saaremaa abivallavanem Marili Niits kinnitas, et Mõntu ja Kuramaa Ventspilsi linna vahelise laevaliikluse operaatori leidmiseks on juba juunis kavas alustada rahvusvahelist riigihanget.

“Kui riigihankega selgub kindel operaator ja täpsemad tingimused, siis minnakse sügisel veel täpsemate rahaliste kohustuste osas küsima nõusolekut Saaremaa vallavolikogult,” ütles Niits Kadi raadiole.

Esmaspäeval kohtusid Kuressaares Saaremaa valla esindajatega Ventspilsi linnavolikogu aseesimees Jānis Vītoliņš ja Ventspilsi vabasadama juhataja Imants Sarmulis, et arutada Mõntu–Ventspilsi laevaliini hanketingimusi.

Niitsi sõnul on plaanis sõlmida lähiajal ka koostöölepe, kus kõik osapooled kinnitavad soovi käivitada laevaliin järgmise aasta suvest.

Hoolimata varasematest takistustest, on vald operaatori leidmise osas optimistlik ja usub, et seekord sobiv teenindaja liinile ka leitakse.

Selle aasta alguses kirjutas Saarte Hääl, et ehkki Saaremaa vallavalitsus lootis avada laevaühenduse Mõntu ja Ventspilsi sadama vahel veel selle aasta suvel, on ettevalmistustööd takerdunud ja liini avamine lükkub edasi. Saaremaa vallavolikogu andis aprillikuus nõusoleku alustada läbirääkimisi Mõntu–Ventspilsi laevaliini käivitamiseks nii Ventspilsi linna kui ka Ventspilsi vabasadama esindajatega.

Kadri Häng Nuum

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles