Sokk hukkus metsafirma tekitatud rööpas (3)

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Foto: Erakogu

Kungla küla elanik leidis metsatraktorite poolt mudamülkaks muudetud metsateelt surnud soku, kes oli poole kereni savisse vajunud.

Kungla küla elanik Marian Tamm rääkis, et kuna metsatehnika tekitatud rööpad on savi täis, siis vajus sokk poole kereni savi sisse ega suutnud sealt välja rabeleda. 

“Loom võis isegi veel elus olla, kui rebased teda sööma tulid. See oli lihtsalt jõhker,” rääkis Tamm, kes sattus koletule vaatepildile, kui läks tutvuma sügisest saadik metsatraktorite meelevallas olnud tee seisukorraga. 

“Mõtlesin, et lähen ja vaatan seda kurba pilti seal metsa all, aga nii julmaks vaateks ei olnud ma valmis. Kohutav mõelda, kui kaua pidi hukka saanud sokupoiss seal niimoodi piinlema.”

Marian Tamme sõnul ei kannata metsafirmade töökultuur mingit kriitikat. Raie on tehtud kohutavalt, teed on põlvini ja kohati sügavamaltki rööpasse sõidetud. Mitmel külaelanikul asuvad  raielangi naabruses metsamaad, paraku ei saa nad läbimatuks muudetud tee tõttu oma metsast küttepuid kätte. 

Metsafirma, kes metsa maha võttis ja teenib selle pealt kena kasumi, ei taha kahjuks vastutada looduse ja inimeste ees, ehkki peaks. “Nii ikka ei saa, et sõidame lihtsalt üle ja asi tehtud,” leiab Marian Tamm.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles