Pammana poolsaar võib saada kauaoodatud masti

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Pammana poolsaar.
Pammana poolsaar. Foto: Tambet Allik/Saarte Hääle arhiiiv

Aastaid kehva mobiililevi pärast rahulolematust ilmutanud Pammana poolsaare elanike mure võib peatselt olulist leevendust saada.

Telekommunikatsiooniettevõtte Telia meediasuhete juht Raigo Neudorf ütles, et ettevõttel on plaanis sellesse piirkonda mast püsti panna, et Pammana poolsaarel Telia mobiilside kvaliteeti parandada. 

Millal uus mast kerkima hakkab, ei osanud Neudorf veel öelda. 

“See sõltub avaliku arutelu tulemustest ning enne, kui masti rajamiseks pole antud ehitusluba, ei saa me ka konkreetsemaid lubadusi välja käia,” selgitas ta.

Pammana poolsaare külade esindaja Leisi osavallakogus Margus Pajuste ütles, et piirkonna esindajad pakkusid Teliale välja viis asukohta, mille maaomanikud on masti püstitamisega oma maale nõus. 

“Mobiilimast on kauaoodatud asi, sest siinkandis on telefonilevi väga lünklik,” lausus Pajuste. Levi parandamise sooviga on aastate jooksul telekommunikatsiooniettevõtete poole pöördunud nii endine Leisi vallavalitsus kui ka Pammana poolsaare elanikud, ent midagi pöördelist pole see levi paranemise osas kaasa toonud.

2015. aasta märtsis ütles Pammana poolsaare külade külavanem Urmas Metsamaa Saarte Hääle loos, et Pammana poolsaarel pole asjad mobiilileviga kunagi korras olnud. “Oleme siin operaatoritega aastate jooksul ühendust võtnud ja kirju saatnud, aga kuskilt otsast pole seda asja liikuma saanud,” rääkis Metsamaa toona.

Seni piirkonnas püstipandud mobiilimastid jäävad Pammanast kümmekond kilomeetrit kaugemale ja poolsaar jääb leviala osas justkui tühja koha peale. 

Kõnelevi probleem annab eriti tunda majades sees, kus pahatihti ei õnnestugi telefonikõnet ilma katkestusteta lõpuni rääkida ja kõnelemiseks tuleb minna õue. Parem pole olukord internetileviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles