Katrin Pauts on uues teoses silmitsi iseendaga

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Katrin Pauts
Katrin Pauts Foto: Erakogu

Katrin Pautsi värskes raamatus “Minu salajane elu. Teekond algab alati kuskilt kaugemalt kui jaamast” põimuvad üheks tervikuks autori paljukihiline isiksus ja teda lummav Praha linn. 

“Olin oma elus jõudnud kriisi, mis oli ligi hiilinud nii vaikselt ja märkamatult, et ma ei näinud ühtki hoiatusmärki. Ning samal ajal ärkas minus mingi tung. Seesama tung juhatas mind lõpuks ilusasse võõrasse linna. Linnaga sulasin ma ühte ning siin lehekülgedelgi ei ole võimalik vahet teha, kummast parajasti jutustan.” Nõnda kirjeldab autor oma teost raamatututvustuses.

“See on mingis mõttes ehk “Minu Muhumaa” järg – üsna sama sorti raamat, mis nagu oleks reisiraamat ja samas pole ka,” ütles Pauts Saarte Häälele. Viimase kahe aasta jooksul on ta käinud Prahas neli korda, kusjuures pikim reis kestis kuu aega. “Raamat räägib, kuidas sinna üldse sattusin ja mida otsima läksin. Leidsin või ei – eks igaüks saa ise lugeda,” sõnas Pauts, lisades, et puhtalt reisiraamatud on interneti ja Google’i kaartide ajastul nagunii ebavajalikud.

Vahepeal põnevike kirjutamisest tüdinud autor pole teda lugejate lemmikute hulka tõstnud žanri siiski päriselt hüljanud ja kirjutab sügiseks järge raamatule “Öömees”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles