Ott Tänak võttis elu raskeima rallivõidu

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
POODIUMIL: Martin Järveoja ja Ott Tänak auhindadega pärast ülikeerulist rallivõitu.
POODIUMIL: Martin Järveoja ja Ott Tänak auhindadega pärast ülikeerulist rallivõitu. Foto: Timo Anis

Reedel kolmanda katsega liidripositsiooni haaranud Ott Tänak teenis vaatamata mitmetele tehnilistele probleemidele Portugali MM-rallil selle hooaja kolmanda etapivõidu, kui edestas Thierry Neuville’i 15,9 ja Sebastien Ogier´d 57,1 sekundiga.

“Poodiumi kõrgeimal astmel on alati väga hea tunne seista, kuid sellel rallil oli see veel eriti magus, kuna on olnud väga pikk ja raske nädalavahetus,” rõõmustas Toyota WRC-ga kihutav Ott Tänak pühapäeval pärast võistlust, lisades, et see on kindlasti kõige raskem rallivõit, mis tal oma karjääri jooksul olnud on.

“Reedese päeva tegi keeruliseks stardipositsioon ning laupäeval tuli meil tehnikaga korralikult võidelda, kuid õnneks oli pühapäeval kõik väga hästi ja saime keskenduda puhtalt sõidule.

Esimesel katsel olin pigem ettevaatlik, kuna seal oli palju peenikest hõljuvat tolmu ja see tegi nähtavuse päris kehvaks. Ülejäänud katsetel polnud enam ühtegi muret ning saime veidi suruda ja vahet suurendada.”

Meistrivõistluste liider on Sebastien Ogier (Citroën) 142 punktiga, järgnevad Ott Tänak (Toyota) 140, Thierry Neuville (Hyundai) 132, Elfyn Evans (M-Sport) 65 ja Kris Meeke (Toyota) 56 punktiga.

“Seis meistritiitli arvestuses on päris tihe, kuid ma usun, et saime Sardiiniaks hea positsiooni, kuna ei pea päris esimestena startima,” lausus pühapäevasel punktikatsel pisut hoogu maha võtnud Ott Tänak, viidates, et Ogier oleks Sardiinias avapäeval teepuhastaja.

Autoralli MM-sari jätkub Sardiinias, kus sõidetakse 13.–16. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles