Saarte Hääle kirjandusvõistlus kutsub piire kompama

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Foto: Saarte Hääl

Saarte Hääle ja raadio Kadi kirjanduskonkurss “Serva pääl” ootab erinevates žanrites teoseid, kus keskseteks tegelasteks saared ja saareelanikud. 

Võistluse auhinnafond on 1000 eurot ja osaleda saab sellel nii luule-, proosa- kui ka draamateostega, mille maht ei ületa 20 000 tähemärki. Kuivõrd konkursi nimi on “Serva pääl”, siis ootavad võistluse korraldajad uudseid vaatenurki ja julgeid teemakäsitlusi. Vormilisi piiranguid autoritele ei seata peale selle, et tööd peavad olema eestikeelsed, nad ei tohi ületada etteantud pikkust ning peaksid moel või teisel käsitlema Saaremaa, Muhumaa ja teiste saarte asukatega seotud teemasid.

Žürii liige Jaak Urmet juhtis osalejate tähelepanu sellele, et proosa puhul on alati hea mõte tekst järgmisel päeval värske pilguga üle lugeda. “Võib ka kellelegi, näiteks endale või kassile kõvahäälselt ette lugeda. Kui kass ära läheb, siis on oht, et kirjeldus läks liiga pikaks,” lausus ta. “Luule puhul rõhutaksin, et traditsioonilise riimluule kõrval tasub alati kaaluda eneseväljendamise võimalusena ka vabavärsis luulet,” lisas Urmet.

Iga võistlusele toodud käsikiri peab olema kolmes eksemplaris, varustatud vabalt valitud märgusõnaga ning lisatud kinnine ümbrik, milles autori nimi ja kontaktandmed. Ümbrikule tuleb samuti kirjutada teose märgusõna. Käsikirju ei tagastata ega retsenseerita.

Võistlustöid oodatakse 30. septembriks 2019, oktoobris-novembris valib žürii koosseisus Jaak Urmet, Ülo Tuulik, Aarne Mägi, Kadri Rabi ja Mehis Tulk välja parimad, kes pärjatakse 22. novembril Kuressaares Saare KEK-i keskuses toimuval pidulikul üritusel. Parematest võistlustöödest on kavas välja anda ka kogumik.

Käsikirjad on oodatud aadressil Kohtu 1, 93819 Kuressaare, lisainfo mehis.tulk@saartehaal.ee või veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles