Uus omanik soovib endise Järve kohviku hoone taastada

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Keskranna külas kunagise populaarse rannahoone kinnistu ostnud OÜ Metskond juht Aivar Mäemets plaanib ehitise taastada ning seal majutus- ja toitlustusteenust pakkuda.

Oma otsusest ja kinnistuga seotud plaanidest Mäemets täpsemalt rääkida veel ei soovinud, märkides vaid, et kinnistu on ostetud täituri korraldatud enampakkumiselt ning tema soov on kohvikuhoone taastada.

Kunagise populaarse Järve kohviku majavarega mereäärne kinnistu Keskrannas oli enampakkumisel 150 000-eurose alghinnaga.

Projekteerimistingimuste taotluses, mille OÜ Metskond Saaremaa vallavalitsusele eelmisel nädalal esitas, on kirjas, et “kinnistu ostja soovib ehitise taastada esialgsele ligilähedasel kujul ja mahus ning pakkuda seal majutus-, toitlustus- ja ürituskorraldusteenust” ning et “kinnistul asuv suur parkla ja mereäärne asukoht soosivad projekti”.

Ligi poolteise hektari suurune maatükk ei piirne küll rannaga, ent kinnistu piirilt on mereni vaid mõnikümmend meetrit. Kinnistul asub ka asfalteeritud parkla.

Rannahoone ehitati tõenäoliselt 1970.–80. aastate vahetusel spetsiaalselt puhkajate teenindamiseks. 1987. aasta suvest sai Keskranna parklas asuva rannahoone tasuta rendile kooperatiiv Suvi, kes hakkas pidama kiiresti populaarseks puhke- ja peokohaks kujunenud Järve kohvikut. 

1990. aastate algul ostis hoone Saare Leib, kes kohvikupidamist jätkas. Kuigi viimased paarkümmend aastat ei ole kohvik tegutsenud, on kinnistu endiselt ärimaa.

Kinnistu eelmine omanik oli Rasmus Saar ja sellele oli seatud hüpoteek AS-i KEK Invest kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles