Kaks tüdrukut peksid kahte tüdrukut

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Kaklus. Foto on illustratiivne.
Kaklus. Foto on illustratiivne. Foto: freepik.com

Alaealiste tüdrukute arveteklaarimine kiskus ööl vastu pühapäeva veriseks. Väidetavalt karistuseks nende kohta levitatud kuulujuttude eest peksid kaks teismelist tüdrukut kahte sookaaslast Kuressaares Sepa tänaval asuvas korteris.

Pühapäeval pöördusid peksa saanud tüdrukud Kuressaare haigla erakorralise meditsiini osakonda ja nende kehavigastused fikseeriti. Haiglaravi nad ei vajanud, kinnitas Kuressaare politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Hedi Vipp.

Samal päeval alustas politsei peksmise uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist. Kohtus süüdimõistmine toob selle eest kaasa rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

“Kannatanud on oma ütlused andnud ning et kuriteo tehiolud täpselt tuvastada, toimub hetkel töö tunnistajatega,” ütles prokuratuuri pressinõunik Jelena Filippova.

Prokuratuuri kinnitusel on peksmises kahtlustatavate tütarlaste suhtes kriminaalmenetlust läbi viidud ka varem.

Kohtulikult tütarlapsi karistatud ei ole, sest prokuratuur lõpetas nende suhtes menetluse, saates pered pereteraapiasse ja määras sellele lisaks veel üldkasuliku töö tegemise kohustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles