Saaremaised maasikad jõudsid turule

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
SUURED JA MAGUSAD: Koimlas maasikakasvatusega tegeleva Taavi Põllu marjad on suuremat sorti.
SUURED JA MAGUSAD: Koimlas maasikakasvatusega tegeleva Taavi Põllu marjad on suuremat sorti. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Laupäeval esimest päeva ning eile juba suurema koormaga Kuressaare turule marju müüma tulnud maasikakasvataja küsib kilo eest 10 eurot.

Sama hinda küsitavat tema sõnul kohaliku maasika eest mujalgi Eestis. Laupäeval oli Saaremaa Viljad OÜ juhatuse liige Taavi Põld enda sõnul turul vaid mõne karbitäie marjadega, nendega, mis tellimustest üle jäid.

Eile oli Koimla maasikakasvatajal marju aga juba palju ning tellimustega ta vähemalt eile hommikupoolikul kuigivõrd ei tegelenud. 

“Mõtlesin, et tulen parem otse siia,” ütles ta, kinnitades, et tegelikult saavad ka tellijate soovid täidetud.

Soovijaid on kohalikel maasikatel omajagu. Eile hommikul turul veel uhkes üksinduses saaremaist maasikat pakkunud Põllul polnud kurta millegi üle. Marjad valmisid Saaremaa Viljade kasvanduses tema sõnul tänavu 5. juunil. Aasta varem olid esimesed maasikad valmis 3. juunil.

Seega on maasikate valmimine olnud mullusega võrreldes üsna samaaegne. Mis siis, et läinudaastane maikuu oli äärmiselt soe. Tänavu on ilmakõikumist rohkem olnud. Samas on maasikad aprillist saati olnud katteloori all ning nõnda nad nüüd müügi- ja söögivalmis ongi.

Mis puutub veel maasikahinda, siis Põllu sõnul oli vähemalt pühapäeval Tallinna ja Tartu kaubanduskeskuste juures müüdavatel marjadel sama kilohind – 10 eurot.

Tõsi, hind võib muutuda sõltuvalt sellest, mida rohkem marju valmib ja marjamüüjaid lisandub. “Ja kui juba viie kilo kaupa ostetakse, siis müüngi odavamalt, alates 8 eurost kilo eest,” kinnitas maasikakasvataja.

Taavi Põllu maasikad on suured, mahlased ja magusad. Ta ise ütles, et tegemist on sordiga “Asia”. “See sort ongi selline suuremarjaline,” tõdes Põld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles