Väärikate reis Pärdi keskusesse

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
ÕNNESTUMINE: Esta Lango oli saarlastest ainus, kellel õnnestus jäädvustada end fotol koos maailmakuulsa helilooja Arvo Pärdiga.
ÕNNESTUMINE: Esta Lango oli saarlastest ainus, kellel õnnestus jäädvustada end fotol koos maailmakuulsa helilooja Arvo Pärdiga. Foto: Erakogu

Lisaks loenguprogrammile korraldab Tartu ülikooli väärikate ülikool oma tudengitele huvireise Eestimaa huvitavamatesse paikadesse. 

Mullu sügisel tutvusid väärikate ülikooli saarlastest õppurid Eesti kunstiakadeemiaga.

TÜ väärikate ülikooli eestvedaja Maie Meius ütles, et tookordsel reisil öeldi välja soov külastada ka Arvo Pärdi keskust. Jaanikuu hakul võtsidki väärikad teekonna mandrimaale ette.

Enne sihtpunkti jõudmist tegi reisiseltskond pikema peatuse Keila-Joal, kus uudistati 1833. aastal rajatud neogooti stiilis lossi ja orus voolavat kärestikulist jõge ning mitme meetri kõrguselt langevat koske.

Ülevaate said saarlased ka populaarsest suvituskohast Laulasmaa rannast, sealsest spaast, hotelli-, tervise- ja konverentsikeskusest.

Arvo Pärdi keskus üllatas oma imposantsuse ja omapärase arhitektuuriga. Tromboonimuusikat, mis juhatas sisse suve alguse Kellasalus ja Lohusalu poolsaarel, said saarlased nautida keskust ümbritseva metsa erinevates paikades.

Õnnelikud olid need, kellel õnnestus maailmakuulsa heliloojaga näost näkku kohtuda ja vestelda. Kärla kooli endine õpetaja Esta Lango ei saanud juhust kasutamata jätta, paludes maestro pildistamiseks enda kõrvale.

"Oli suur vedamine. Mina sain Arvo Pärdilt autogrammi. Ta tuli kusagilt nuka tagant. Läksin tema juurde ja rääkisin oma loo. Teades, et Pärt kirjutab oma teoseid pliiatsiga, mõtlesin pliiatsi kaasa võtta, aga unustasin. Õnneks sain seda laenata. Võtsin kohe kaks autogrammi ja kaks korda kallistasin ka. Pärt on väga soe ja heatahtlik inimene," toonitas Kati Nõu.

Oma elutöö põllumajanduses teinud teeneline zootehnik Nõu kiitis väärikate ülikooli ettevõtmisi, öeldes, et kooli eestvedaja Maie Meius on ideede generaator, kes oskab pakkuda väärt loengusarja ja korraldab huvitavaid väljasõite.

Metsakontserdi "Kellasalu helid" kõrvus, astus 51 saarlast Pärdi keskuses autobussi, et hilisõhtuks koju jõuda. Pärast suvepuhkust istuvad väärikad sügisel taas koolipinki, alustamaks uut õppeaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles