Pinnasemäest on kolme kuuga kadunud 1500 tonni

Andres Sepp
Copy
Pinnasemägi
Pinnasemägi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kümmekond aastat Kuressaares Ringtee tänaval asuval kinnistul kõrgunud pinnasemäest on viimase kolme kuuga minema viidud umbes 1500 tonni mulda.

"Kogu mäge vaadates ei ole see kogus suur, aga abiks ikka," ütles Kuressaare Linnamajanduse juhataja Marek Koppel.

Muld kuhjati Kuressaare Linnamajanduse hoovile kümne aasta taguste Kuressaare torustikutööde aegu. Vald müüs varem mulda soovijaile hinnaga 75 senti kantmeetri eest, kuid mõne kuu eest hakati seda tasuta jagama. Laadimise ja veo eest tuleb siiski maksta.

Marek Koppeli sõnul käivad praegu läbirääkimised kohaliku ettevõttega, kes on tundnud huvi täitepinnase vastu. "Kui kodanikel on soovi saada tasuta täitepinnast, siis soovitan pöörduda valla infotöötajate poole, kes jagavad edasi juba õigeid kontakte."

Samas on keskkonnainspektsioon teinud Ringtee 9 ladustatud täitematerjali likvideerimiseks ettekirjutuse, mille järgi peaks mägi olema kadunud 16. juuliks. Keskkonnainspektsioon on seisukohal, et pinnas on jääde ja oleks tulnud eelmise jäätmeloa alusel kolme aasta jooksul likvideerida.

Koppel selgitas aga, et vallavalitsusele teadaolevalt loetakse pinnas ringlussevõetuks ja tegemist ei ole enam jäätmega: "Sellele järeldusele oleme jõudnud keskkonnaameti jäätmespetsialistiga suheldes."

Marek Koppel lisas, et kui kõnealune pinnas oleks endiselt jääde, siis ei oleks keskkonnaamet saanud väljastada Ringtee 9 kinnistu kohta jäätmeluba, millel ei ole ühe jäätmeliigina enam ära toodud kõnealust pinnast.

Kokku oli Ringtee 9 kinnistule kuhjatud hinnanguliselt 20 000 kantmeetrit pinnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles