JUHTKIRI: Südalinna “plääž”

Saarte Hääl
Copy
Lapsed keskväljakul.
Lapsed keskväljakul. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui käes on suur suvi, saab jahutust ja kosutust otsida veest. Kuressaare Titerand on mudilaste jaoks mõnus koht, ent palju vägevamaks tõmbenumbriks peavad poisipõnnid ja tüdrukutirtsud vastvalminud purskkaevu Kuressaare keskväljakul. Selge see – uus asi on ikka palju põnevam.

Mudilased sätivad end veejugade vahele seisma või jooksevad nende vahel siia-sinna. Mõni täies rõivastuses, mõni pesu- või rannariiete väel, mõni pisem sootuks paljalt. Ettenägelikumad “suvitajad” – või nende vanemad – on lausa käterätid-rannalinad kodust kaasa toonud. Et nagu pärast suplust ikka, end pisut kuivatada ja päevitada.

Osa täiskasvanuid vaatab kilkavaid ja vett pritsivaid lapsi heldimusega, samas leidub neidki, kes selle peale kulmu kortsutavad, leides, et iga asja jaoks olgu ikka oma koht ja aeg. Õhtuhämaruses – praegusel jaanieelsel ajal küll vastu ööd – näeb südalinna purskkaev oma värvide mänguga välja veelgi efektsem. Küllap nii mõnigi meist ihkaks laste kombel end vallatult veejugade vahele sättida. Iseasi, kui paljud sellele soovile järele annavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles