PIRET SARJAS 60 - Risti tüdruku unistused täitusid Saaremaal

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
PIRET SARJAS kuu aega tagasi esinemas Kuressaare õdede ja hooldajate konverentsil.
PIRET SARJAS kuu aega tagasi esinemas Kuressaare õdede ja hooldajate konverentsil. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Täna 60 aastat tagasi sündis Läänemaal tüdruk, kes sai endale saarlasest vägilase Suure Tõllu kaasa nime. Ristil elanud ja kasvanud pisike Piret seadis juba plikana endale eesmärgi meditsiinitöötajaks saada.

Oma lapsepõlve meenutades ütleb staažikas Kuressaare haigla õendusjuht ja aastaid haigla ülemõena töötanud Piret Sarjas, et lapsena meeldis talle väga tohtrit mängida. 

Lapselapse unistust märganud vanaema kinkis pisikesele Piretile valge kitli, mida tulevane meditsiinitöötaja uhkusega kandis.

Pärast Risti 8-klassilise kooli ja Haapsalu 1. keskkooli lõpetamist läks Piret erialaseid teadmisi ja oskusi omandama Tartu meditsiinikooli.

40 aastat tagasi abiellunud kirurg Andresest ja Piret Sarjasest said saarlased 1984. aastal. Meedikutest abielupaar on ammugi võitnud saarlaste lugupidamise.

Piret, kes on juhtinud ka õendushoolduskeskust ja SA Kuressaare Hoolekannet, on lõpetanud pere ja töö kõrvalt õppides Tartu ülikooli ja kaitsnud magistrikraadi.

Aasta tagasi antud usutluses Saarte Häälele pidas Piret Sarjas vajalikuks haiglaõdede koolituse tõhustamist, öeldes, et selleks, et õed saaksid tugevamaks, targemaks ja iseseisvamaks, tuleb teha nii haiglasiseseid kui ka haiglaväliseid koolitusi. 

Nüüd võib juubilar tunda heameelt, sest igakuistel koolitustel on osalejaid olnud 70 ringis. Septembris alustatakse Kuressaares aga õendusõppega.

Suvekuudel tegutsevad Sarjased oma Kaarma maakodus. Värskes õhus toimetamine on teadagi tervislik. Rääkides hobidest, toonitab Piret, et neil on abikaasaga ühesugused harrastused. Seltskonnatantsuga on Sarjased tegelenud üle kümne aasta. Regulaarne harjutamine tagab meisterlikkuse.

“Kõige enam meeldib meile tangot tantsida, aga kõik tantsud on meeliköitvad,” tõdeb Piret Sarjas. 

Reisida meeldib neile ka. Tavaliselt võtavad Piret ja Andres aastas ette kaks reisi, ühe nn puhkusereisi ja teise kultuurireisi. Möödunud aastal käisid nad Peruus, tänavu ootab ees teekond Jordaaniasse.

Piretil ja Andresel on kolm last ja viis lapselast.

Saarte Hääl ja Kadi raadio soovivad nooruslikule ja energilisele Piretile ikka samasugust erku meelt, hoolivust ja tegutsemisindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles