Spordistipendium määrati Risto Lillemetsale

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Ühehäälselt stipendiumi saajaks valitud Risto Lillemetsal oli olemas üsna selge visioon nii oma sportlastee tuleviku kui ka stipendiumi kasutamise osas.
Ühehäälselt stipendiumi saajaks valitud Risto Lillemetsal oli olemas üsna selge visioon nii oma sportlastee tuleviku kui ka stipendiumi kasutamise osas. Foto: Erakogu

Saaremaa Saarte Mängude Assotsiatsioon kuulutas koostöös Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi ja maakonna kohalike omavalitsustega juuni alguses välja spordistipendiumi konkursi kõrgkoolis õppivatele noortele. 750-eurose stipendiumi saab kergejõustiklane Risto Lillemets.

SSMA juhatuse esimees Mati Mäetalu tõdes, et Risto Lillemets on igati vääriline stipendiumi kandidaat. “Konkursile laekus neli taotlust ning kõigi puhul oli tegu tublide noorte inimestega, kes on suutnud jagada ennast spordi ja õppimise vahel,” rääkis Mäetalu. “Ühehäälselt stipendiumi saajaks valitud Risto Lillemetsal oli olemas üsna selge visioon nii oma sportlastee tuleviku kui ka stipendiumi kasutamise osas. Ei ole lihtne jagada oma aega tipptasemel kergejõustiku ja õpingute vahel, aga tundub, et Risto on sellega siiani edukalt hakkama saanud,” lisas Mäetalu.

SSMA algatas stipendiumitraditsiooni 2011. aastal, et väärtustada noorsportlaste hulgas kõrgharidust ja süvendada veendumust, et aktiivse sporditegemise kõrvalt on hea tahtmise korral võimalik ka õppida. Viimastel aastatel on stipendiumi suurus olnud 750 eurot.

Risto Lillemets õpib Tallinna tehnikaülikoolis tootearenduse ja robootika erialal ning lõpetas sel kevadel I kursuse. Õppimise kõrvalt on tal jagunud aega tegeleda tõsiselt spordiga. Risto spordiala on kümnevõistlus (kergejõustik).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles