Saaremaa märgi kandjad said esinduspoe (3)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy

Tulundusühistu Ehtne Saaremaa eestvedamisel avati Auriga kaubanduskeskuses eile Saaremaa toote märgi kandjate pood.

Saarte koostöökogu – kes on ka üks ühistu asutajatest – tegevjuhi Koit Kelderi sõnul pole nii palju Saaremaa märki kandvaid tooteid korraga väljas olnud mitte kunagi ega kusagil, kui vastavatud poes. Esialgu on seal müügil 50 märgikandja erinevad tooted. Tegelikult on aga märgikandjaid nüüdseks juba üle 130.

Kohalike tootjate ühine turundamine ja märgikandmine ulatub praeguseks juba kaheksa aasta taha. “Aga midagi on kogu aeg puudu jäänud,” tunnistas Kelder Kadi raadiole antud intervjuus. “Sel kevadel sai otsustatud, et kui tahe on piisav, siis hakkame üles ehitama märgikandjate oma jaemüügivõrgustikku ning liikuma ühise majandusliku kasu saavutamise teed.”

Kauplusest leiab nii toitu-jooki, meeneid kui ka käsitööd ja praktilist kraami – kõike, mis ühele väiksele poepinnale võib mahtuda. Kelderi sõnul on kindel plaan kasvada, sest kui märgikandjaid lisandub, siis olemasolevale poepinnale ühel hetkel ilmselt ära ei mahutagi.

Tulundusühistu Ehtne Saaremaa asutajate hulgas on peale SKK Öselwise OÜ, Kohala OÜ, Saarte Sahver OÜ, Metakor OÜ, Hekardi OÜ, Eco Flora OÜ, OÜ Karmeli, Ösel Kaubandus OÜ, Popi MTÜ, Rannaniidi Loodustooted OÜ ja Westpub OÜ.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles