Kuressaares alustas laste golfikool

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KONTROLLITUD JÕUPINGUTUS: Eile harjutas Gabriel Sepp Kuressaare golfiväljakul mänguelemente koos Anvar Mägiga.
KONTROLLITUD JÕUPINGUTUS: Eile harjutas Gabriel Sepp Kuressaare golfiväljakul mänguelemente koos Anvar Mägiga. Foto: Egon Ligi / Saarte Hääl

Gabriel Sepa ja Alar Tõru usaldusühing Saaremaa Golfikool on võtnud ette laste ja noorte golfihariduse edendamise Saaremaal.

Kooli käimalükkamine oli Kuressaare golfiväljakut märtsis juhtima asunud Rein Raudsepa üks esimesi plaane, mida asus ellu viima kehakultuurihariduse ja treeneri ettevalmistusega Gabriel Sepp, kes on juba hulk aega koolilastele golfimängu tutvustanud.

“Lastel huvi on,” nentis Sepp, kelle sõnul käivad kuu aega tegutsenud koolis lapsed vanuses kuus kuni kaksteist eluaastat. Kahetunnised trennid toimuvad praegu kaks korda nädalas. Tuleval nädalal algavad suvised golfilaagrid, kus harjutamine käib juba iga päev, neli tundi korraga. Kuressaare golfiväljakul on noorte tarbeks käima lükatud ka spetsiaalne võistlussari Rookie (ingl “kollanokk”), mille raames noored golfarid neljapäeviti mõõtu võtavad.

Kuna Sepp on Kuressaare gümnaasiumis kehalise kasvatuse õpetaja, siis esialgu on suurem koolituskoormus plaanitud suveperioodile, mil pedagoogidel on puhkus. Samas on KG-s olemas kõik vajalik golfi harjutamiseks ka talvehooajal sisetingimustes – võrk, matid, puttamisgriinid.

Mis täiskasvanute koolitamist puudutab, siis selleks on Sepa sõnul lähim võimalus praegu Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles