JUHTKIRI: KOPS. Konitops.

Saarte Hääl
Copy
Sigaret.
Sigaret. Foto: unsplash.com

Kas suitsetada või mitte, on inimese oma valik. Olgugi tegemist kahjuliku harjumusega. 

Kui suitsetamise kahjulikkusest räägitakse, peetakse eeskätt silmas seda sigareti koostisesse kuuluvate kahjulike ainete “kompotti”, mida suitsetaja ise ja tema lähedusse jäävad inimesed sisse hingavad. 

Ometi on kahjulik ka sigaretist järelejääv koni, mille hoolimatu suitsetaja minema viskab. Kahjulik keskkonnale ja elusolenditele, kelle toidulauale see koni sattuda võib. See sattumise tõenäosus on paraku suur, sest paljud suitsetajad ei viitsi vaeva näha prügikasti või tuhatoosi otsimisega. Nii on tänaval kõnniteel vedelevad konid tavaline nähtus. 

Pärast meelelahutusüritusi – kontserte ja festivale – moodustavad aga kokkukorjatud konid arvestatava osa meelelahutajate maha- jäetud prügist. 

Seda võivad kinnitada I Land Sound´i festivali korraldajad, kes aga leidsid, et olukorra parandamiseks tuleb midagi ette võtta. Jah, enamikku suitsetajaid sellest harjumusest päeva pealt loobuma ei pane, küll aga oleks ehk osa neist valmis oma konid käepärasesse ja mugavasse kaasaskantavasse tuhatoosi kokku koguma. Et need siis hiljem prügikasti visata.

Vähemalt midagigi head.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles