LUUBI ALL - Vabatahtlikega on nagu seentega: kohati palju, kohati pole üldse

Copy
VOOLIKUKEEGLIT MÄNGIMAS: Esiplaanil Margo Kallas, Kalmer Jõgi ja Aadu Süld.
VOOLIKUKEEGLIT MÄNGIMAS: Esiplaanil Margo Kallas, Kalmer Jõgi ja Aadu Süld. Foto: Lauri Lindoja

Eelmise aasta seisuga oli Eestis vabatahtlike päästjate komandosid 117 ja reservpäästerühmi kolm ning vabatahtlikke päästjaid kokku 1966. Saaremaal on vabatahtlikud päästjad koondunud 14 komandosse. Praeguse seisuga on Saare maakonnas vabatahtlikke päästjaid 148 ja nendest kuus on naised.

Möödunud kuul võisime lehest lugeda, kuidas vabatahtlik päästja Olari Malk tõi inimese surmasuust tagasi. Tema oskus märgata ja julgus tegutseda kinkis ühele Saaremaa mehele elu.

Lisaks Olarile on vabatahtlike päästjate hulgas palju neid, kes on läbinud koolituse ning valmis igal hetkel oma tööd ja tegemised pooleli jätma, et tormata tulekahju kustutama või elukutselistele päästjatele tuge pakkuma kõikjal, kus vabatahtlike abi vajatakse. Aga seegi pole veel kõik, sest muul ajal on nad võtnud oma südameasjaks tegeleda ennetustööga ja harida oma kaaskodanikke, et viia õnnetuste arv miinimumi lähedale, ideaalis olematuks. Enamasti on vabatahtlikud päästjad oma piirkonna inimestele tuttavad. Tulekahju korral on nad mitmel korral jõudnud õnnetuspaika varem kui elukutselised päästjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles