SAARTE MÄNGUD 2019: Saarlased asuvad Gibraltaril võistlustulle

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Delegatsiooni juht Mati Mäetalu sõiduks valmistumas.
Delegatsiooni juht Mati Mäetalu sõiduks valmistumas. Foto: Alver Kivi

Täna Gibraltaril algavatelt Saarte mängudelt loodab Saaremaa delegatsioon medaleid pea igalt alalt.

Saaremaa Saarte Mängude Assotsiatsiooni juhatuse esimehe Mati Mäetalu sõnul on medali-eesmärke raske püstitada, kuna võistlusalad on iga korraldaja-saare määrata. Tänavu näiteks ei kuulu saarlaste üks trumpalasid, saalivõrkpall, üldse võistlusalade hulka.

Esindatud on Saaremaa seekordsetel mängudel kümnel alal. Mäetalu sõnul on Saaremaa esinduse üks nn paraadalasid jalgrattasõit. “See peaks meil olema tugevalt esindatud, ka Mihkel Räim on kohal,” märkis Mäetalu. “Kirkamat medalit loodaks ka korvpallis, rannavõrkpallis ja laskmises.”

Mäetalu avaldas lootust, et mine tea – äkki õnnestub 1995. aastal sealsamas Gibraltaril võidetud medalite arv 21 seekord “üle teha”.

“Konkurente meie sportlastel jagub, sest enamik mängudel osalevaid saari on sellised, mille elanike arv ületab sadat tuhandet,” rääkis ta.

Gibraltaril esindab Saaremaad 69-liikmeline delegatsioon. Kui osa neist, sealhulgas triatlonistid, olid eilseks juba Gibraltaril ja osa rahvast teel, siis viimane, veerandsaja-liikmeline seltskond alustas oma reisi eile lõuna paiku bussiga Kuressaarest. 

“Tallinna lennujaamast pärastlõunal Helsingisse, sealt lennukiga Malagasse Hispaanias ning edasi transfeerbussiga Gibraltarile,” kirjeldas Mäetalu aeganõudvat reisi. Sihtkohta jõudis eile Kuressaarest teele läinud seltskond ööl vastu laupäeva.

Saarte mängude avatseremoonia algab täna õhtul kell seitse. Saaremaa delegatsiooni lippu kannab Siim Põlluäär, kes astub võistlustulle rannavolles. Kõiki saari ühendaval veetseremoonial valab meie saarte esindajana vett aga edukas rannavõrkpallur Gerli Gull.

Mängude pidulik lõpetamine toimub 12. juulil. 

Saarlased XVIII ülemaailmsetel Saarte mängudel Gibraltaril

Jalgrattasport: Jörgen Matt, Steven Kalf, Oskar Nisu, Mihkel Räim ja Karl Patrick Lauk. Tehnilise personal: Riho Räim ja Ülle Räim.

Judo: Robert Tomingas, Mario Väin, Madis Laid, Marko Kesküla, Marek Mägi, Taavi Eigo, Kirke Medri ja Lota Sagor. Treener Olev Väin.

Kergejõustik: Herkki Leemet, Airike Kapp, Ando Õitspuu, Kadri Pulk, Kalev Õisnurm, Koit Simso, Kärt Õunapuu, Linda Kivistik, Raigo Saar, Teele Treiel ja Genro Paas.

Korvpall: Enriko Laanemäe, Härmo Lambut, Gert Kaldmäe, Alvar Väli, Indrek Õunpuu, Mario Paiste, Timo Eichfuss, Janis Vahter, Joosep Praks, Tauno Selberg ja Egert Väinaste. Treenerid Enn Laanemäe ja Allar Raamat.

Laskmine: Nemo Tabur ja Roland Maimre.

Purjetamine: Silver Vahstein, Daniel Rüütel, Peeter Kaju ja Joosep Laus.

Rannavolle: Siim Põlluäär ja Helar Jalg, Johan Vahter ja Villu Vahter, Andra Vabar ja Janne Järvalt, Gerli Gull ja Piret Prangel. Treener Ene Kask.

Squash: Raul Sink.

Sulgpall: Getter Saar.

Triatlon: Toomas Kasemaa, Ursel Velve, Villu Vakra, Andre Mägi ja Toomas Loho.

Delegatsiooni juht on Mati Mäetalu, mänedžer Marek Raud ja delegatsiooni tervise eest hoolitseb füsioterapeut Katrin Vares. Meediat esindab Saaremaa spordiportaal ja Alver Kivi, Saaremaa spordiliitu juhatuse esimees Kalev Kütt.

Allikas: portaal Saaremaa Spordisõber

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles