Anre Nõmme lõpetas parapurjetamise MM-i kaheksanda kohaga

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Anre Nõmme oma jahi purunenud rooliga.
Anre Nõmme oma jahi purunenud rooliga. Foto: Erakogu

Hispaanias peetud parapurjetamise maailmameistrivõistlustel klassis 2.4mR võistelnud Anre Nõmme saavutas kaheksanda koha

Avaseeria kümnendana lõpetanud ja sellega pühapäeval toimunud medalisõitu pääsenud Anre Nõmme finišeeris võistluse viimases sõidus, kus jagati topeltpunkte, seitsmendana. MM-i lõpptulemusena kuulub talle 8. koht.

“Medalisõit algas mulle väga hästi, kuna tegin enda hinnangul ideaalse stardi ja kuna laine oli jälle päris suur, kohati kuni 1,5-2 meetrit, siis liigseid paute ei teinud ja esimeses ülemises märgis olin kolmandana,” vahendas Anre Nõmme oma blogis.

“Taganttuules on minust alati keegi mööda sõitnud ja nii ka seekord. Teine krüss läks samuti enam-vähem korda ja teist korda olin ülemises märgis vast viies-kuues, aga allatuules jäi jälle midagi vajaka, sest finišiliinil olin kahe hispaanlasega, aga nad mõlemad võitsid mind väga napilt.”

Anre Nõmme ütles, et võib oma esimese medalisõiduga väga rahule jääda ja MM-i kokkuvõtte tulemusega ka. “Osalejaid oli muidugi seekord vähem, aga see ei ole ju minu süü,” märkis ta.

Keskmine algus

Maailmameistrivõistluste avapäeval toimus kolm sõitu ja Anre Nõmme kohad olid 6., 9. ja 10. Kokkuvõttes andis see saarlasele kaheksanda koha.

“Esimese sõiduga võib kenasti rahule jääda – start läks hästi ja ka ülejäänud sõidu sain suhteliselt oma sõitu teha. Esimesse märki ja teise märki jõudsin viiendana, teise krüssuga kahjuks pidin ühe koha loovutama, aga 6. koht MM-il ei ole ju paha algus,” vahendas Anre Nõmme.

Teise sõidu start õnnestus ka, aga kohe peale starti ei järginud Nõmme oma plaani ja see maksis nii mõnegi koha ning finišisse tuli ta üheksandana. Kolmanda sõidu start tuli ka hästi välja ja esimeses märgis oli saarlane viies- kuues, aga veidi enne allatuule märki just siis, kui ta hakkas märgivõtmist tegema, kadus jälle rool. Purunes roolimehhanismi parempoolne ots. Õnneks läks see ots katki sellisest kohast, kus sai teda kuidagi selja tagant sikutada. “Ja endalegi üllatuseks saavutasin selles sõidus kümnenda koha,” märkis Anre Nõmme.

Teisel päeval sõitis Anre Nõmme välja 14., 7. ja 7. koha.

“Teine päev läks nii ja naa, vahendas Anre Nõmme. “Kõik kolm starti ebaõnnestusid, kuna olin liiga jänes ja ei kiirendanud õigeaegselt stardis – tulemuseks sõideti nii pealt kui alt must mööda –, mis tegi mind vihaseks ja kurvaks.”

Anre Nõmme sõnul olid ka valitsevad ilmaolud tema jaoks täitsa ebasobivad, sest tuult oli vaevu 2-3 m/s ja umbes meetrine laine. Teises sõidus oli start jälle metsas, aga ülejäänud sõidu jooksul suutis ta tuulepööramised enda kasuks keerata ja tulemuseks oli 7. koht.

Kolmas sõit oli teise koopia, kuid finišiliinil suutis ta kaks kohta maha mängida ja tulemuseks jäi 7. koht. “Seega õppida on ikka palju veel,” leidis purjetaja.

Hea sõit viis finaali

Eelviimasel päeval tagas Anre Nõmme endale koha finaalis. “Otsustasin eilse ilmaennustuse järgi, et ehk täna on sama prognoos ehk lubatust tuleb veidi vähem tuult ja läksin vaikse tuule fokaga merele, aga nii kui nina muulide vahelt välja pistsin, sain aru, et tegin vale valiku,” vahendas Anre Nõmme.

“Aga otsus oli tehtud ja tagasi minna ka enam ei tahtnud. Seega esimese sõidu sõitsin veidi vale purjega. Aga merel sain Hispaania treeneri nõusse, et ta toob kai pealt mu teise foka ära ja peale esimest sõitu sain purje ära vahetada."

Vaatamata valele purjevalikule suutis Anre Nõmme teha hea stardi ja sõidus suuri vigu vältida – tasuks kuues koht. Teise ja kolmanda sõidu start õnnestus samuti ning tulemusteks 8. ja 7. koht. 

Maailmameistriks tuli 2.4mR klassis prantslane Damien Seguin. Itaallane Antonio Squizzato saavutas teise ja norralane Björnar Erikstad kolmanda koha. Võistlejaid oli selles klassis kokku 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles