Orissaare lasteaiahoone saab aastaaegadest kuue

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Maria Evestus
Maria Evestus Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Orissaare lasteaia hoone välisseinad on viimastel nädalatel kattunud kunstnik Maria Evestuse käe all temale omases stiilis maalingutega.

Evestus rääkis Saarte Häälele, et I Land Soundi kunstiprogrammi raames telliti temalt juba eelmisel aastal lasteaiale seinamaal, aga värske titeemana pidi ta projekti aasta võrra edasi lükkama. Talvel kavandas kunstnik üle kolme seina ulatuva teose “Aastaajad”, mis festivali korraldajatele sobis.

Mõni päev enne tööle asumist selgus, et puudus valla kooskõlastus ja vallametnikele kavand ei sobi. Vald soovis lahendust tervele hoonele, mitte ainult kolmele mänguväljaku poolsele seinale. “Seega võtsin kavandi ja jaotasin selle elemendid ümber hoone. Plaanitud kolmest mänguväljaku poolsest seinast sai suvi, tänavapoolne ala on kevad, majatagune ala on sügis ja talv,” selgitas kunstnik.

Kuna kavandi ümbervormistamisele ja vallarhitektiga läbirääkimistele kulus hulk tööks kavandatud aega, siis teos sel suvel päris valmis ei saagi. Evestus planeeris algul kolm seina täis maalida kolme nädalaga, kokkuvõttes jäi aga esialgu planeeritud pinnast viis korda suurema ala lahendamiseks vaid poolteist nädalat.

“Mõte on, et järgmisel aastal viin projekti lõpuni, kavandan ja maalin tihedamaks ja sidusamaks. Nii et natuke draamat oli selle asjaga ja tea, kuidas Orissaare elanikud selle hakitud versiooni vastu võtavad, aga lasteaialapsed on siiamaani väga rahul olnud,” lausus Evestus.

Festivali korraldajad hüvitavad Evestusele selle aasta töö ja kulutused värvidele, vallavalitsus projekti rahaliselt ei toeta. Järgmise aasta tööst pole kunstniku sõnul täpsemalt juttu olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles