Saaremaale plaanitakse kalastuskohti puuetega inimestele

Karoliina Tammel
Copy
PÜÜGIHOOAEG ON ALANUD: Valdur Saarkoppel hakkas koos vanemate vendadega Unguma sadamast merel käima enam kui pool sajandit tagasi. Nüüdseks on temast ammugi saanud kogenud kalamees, kes on merehõbedat nõudmas käinud ookeanilgi. Foto: Sander Ilvest
PÜÜGIHOOAEG ON ALANUD: Valdur Saarkoppel hakkas koos vanemate vendadega Unguma sadamast merel käima enam kui pool sajandit tagasi. Nüüdseks on temast ammugi saanud kogenud kalamees, kes on merehõbedat nõudmas käinud ookeanilgi. Foto: Sander Ilvest Foto: Saarte Hääl

MTÜ Visit Saaremaa plaanib kümmekond Saaremaa valla kalastuskohta puuetega inimestele turvalisemaks muuta. 

“Selle projekti eesmärk on luua erivajadustega inimestele võimalusi looduses liikumiseks ja meie tahaksime keskenduda just kalapüügikohtadele,” rääkis Visit Saaremaa turismispetsialist Kati Aus

Üks võimalik koht on Visit Saaremaa ja erivajadustega inimeste arvates Lahtedevahel MTÜ Saarte Kalurite Ühingu heakorrastatud populaarne harrastuskalapüügi koht. 

Interreg Central Baltic projekti “Nature Access to All” abil tahab Visit Saaremaa luua valla kalastuskohtade kaldale piirdeaiakese, et ratastoolis liikujail oleks ohutu kalastamist harrastada. 

Lisaks soovib ettevõte paigutada kaldale väikseid laudu, mille kõrvale saaks ratastooliga sõita ja kalastuseks vajalikud tarbed sinna peale asetada. 

“Need asjad on koos Saaremaa puuetega inimeste koja ja ratastoolis liikujatega läbi arutatud ning neile sobivaimad,” selgitas Aus.

Praegu saavad erivajadustega inimesed küll sadamates kai peal kalastada, aga Ausi sõnul ei ole see piisavalt turvaline. Käimas on läbirääkimised keskkonnaameti, Saaremaa valla, Saarte Liinide ja paari erasadamaga. 

“Kui oleme nendest asutustest kooskõlastuse saanud, siis saab täpsemalt öelda, kuhu need kalastuskohad tulevad,” sõnas Kati Aus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles