Nädalalõpp sadamas oli rahvarohke

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Praamijärjekord Virtsus on enne jaani iga-aastane nähtus.
Praamijärjekord Virtsus on enne jaani iga-aastane nähtus. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetus purustas Väinamerel jaanipäeva reisijateveo rekordid. Tõsi, sellega kaasnesid ka järjekorrad, mis Kuivastu poolel ulatusid pühapäeva õhtul Pädaste risti.

TS Laevad teenindusvaldkonna juhi Pille Kauberi sõnul  teenindasid nad jaanipühade ajal kolme päevaga ehk reedest kuni pühapäevani rohkem kui 42 000 inimest. Möödunud nädalavahetusel, samuti reedest kuni pühapäevani, teenindati aga kahel parvlaevaliinil kokku üle 51 000 inimese ehk 20% rohkem reisijaid.

Virtsu-Kuivastu liinil algas aktiivne reisimine Kauberi sõnul peale juba neljapäeva hommikust, mil I Land Soundi festivalist osavõtjad Muhumaale tulema hakkasid. “Reisijate- ja sõidukiterohke päev jätkus reedel ning siis loomulikult pühapäev, kui üritused lõppesid ning kodutee mandri poole ette võeti,” tähendas ta.

Täpsemalt teenindati eelmisel nädalavahetusel Virtsu–Kuivastu liinil mõlemas suunas kokku  37 350 reisijat ja viidi üle 13 700 sõidukit. Seejuures pühapäeval 15 000 reisijat ja 5300 sõidukit, mis on selle aasta päevarekord.

Kõik need päevad sõitsid mandri ja Muhumaa vahet täiskoormusel kolm parvlaeva – Regula, Tõll ja Piret. “Vaatamata tihedale sõidugraafikule ning mõnele täiendavale reisile olid järjekorrad nii Kuivastu  kui Virtsu sadamas,” möönis Kauber. “Paraku ei ole meil täpset teadmist, kui pikk täpselt järjekord maanteel oli ning kui palju üldjärjekorras ooteaeg olla võis.”

TS Laevade meeskond keskendus tema sõnul nendel päevadel vaid sellele, et reisijad võimalikult kiiresti ja mugavalt üle väina saaksid, sh ka need, kes veel e-pileti mugavust avastanud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles