LUGEJA KIRI: Kodutütred ja noored kotkad said kokku Karujärvel

, Saaremaa ühisgümnaasiumi kodutütar
Copy
Suvine Karujärv.
Suvine Karujärv. Foto: Henn Soodla

9. juulil kogunesid üle Eesti tegutsevad kodutütred ja noored kotkad Saaremaale, et koos Karujärvel pidada maha laager. 

Laagrisse tulid meiega ka Poola ja Leedu noored. Et laager hoo sisse saaks, pidid Saaremaa noortejuhid ettevalmistusi tegema. Laagrisse "Ühes paadis" panustasid kõik kohalikud rühmad nii nõu kui abiga. Päevakava esimene tegevus oli meeskonnamängud.

Omaloomingu punktis kirjutasid Võrumaa karulaante vahelt tulnud noored Karujärve tekkeloo: "Ammu, ammu ennemuistsel aal tuli karu seitsme maa ja mere tagant Venemaalt Saaremaale. Ta tahtis selgeks õppida motivatsiooni tähestikku ning Saaremaa naissoost karud olevat eriti targad, et teda õpetada. Karu tuli ja leidis suure soo. Ta istus sohu ja hakkas naisi ootama. Ootas ja ootas, aga naisi ei paistnud kusagilt. Karu istus nii kaua, et vesi vajus läbi maakera teisele poole, kus juhuslikult oli Hiina. Nüüd oli Hiinas nii palju vett, et seal sai alguse riisikasvatus. Kahjuks kogunes vett liiga palju, seega pidid Kung fu Panda ja meister Šifu karu Saaremaalt ära ajama. Karu tõusis püsti ja tema istutud lohku hakkas vesi tagasi voolama. Nii tekkis kunagise soo asemele hoopiski järv."

Mänguderohke päeva lõpetasid etteasted. Kolmapäev algas laagriliste jaoks ühise võimlemisega enne hommikusööki. Seejärel sõitis osa laagrilisi ekskursioonile, teised aga orienteeruma. Ekskursandis külastasid Kaarma maalinna ja kirikut, uudistasid Kaali kraatrit, Angla tuulikuid ja Panga panka.

Õhtul autasustati parimaid orienteerujaid ning süüdati lõke. Meile esines kaitseliidu bänd. Uus päev algas taas hommikvõimlemisega. Rivistusel jagati laagrilised kaheks: ühed osalema töötubades ja teised sportlikes mängudes. Spreivärvidega tehti särke õhtuse peo jaoks ja käidi järvel aerusurfil.

Ühes töötoas sai loovust näidata ja looduses leiduva materjali abil laevukesi, krabi, kaheksajalga või merekoletist meisterdada. Elevust pakkus kalade puhastamine ning suitsukala maitsmine.

See, et viimase päeva hommik algas võimlemiseta, ehmatas paljusid – oli noori, kes arvasid, et magasid sisse. Pärast rivistust anti ülesandeks osaleda fotoorienteerumisel, kus tiimid pidid üles leidma kalapildiga purgid ja haarama neist endale ülesande. Vormid seljas, marsiti lõpurivistusele, kus tänati korraldajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles