Võlgades Muhu Leib kolib mandril osaliselt Selverisse

Saarte Hääl
Copy
Muhu leivad.
Muhu leivad. Foto: facebook.com/muhupagarid

Muhu Leib pidi sulgema mitu poodi Eesti mandril maksuvõlgadesse sattumise tõttu. Ettevõtte juht Martin Sepping tunnistas, et nad võtsid liiga suure suutäie, avades liiga palju kauplusi, vahendas Postimees.

Muhu Leiva toodangut saab osta ka mitmest jaekauplusest, kuid sellegipoolest müüb ettevõte lõviosa oma toodetest pagaritöökodades. Krediidiinfo andmetel on osaühingul Muhu Leib 135 099 euro suurune maksuvõlg, mis tekkis juba 2017. aasta mais. Eelmise aasta majandusaasta aruannet ei ole ettevõte esitanud, kuid 2017. aasta lõpetas leivatootja 

70 000-eurose kahjumiga, kuigi müügitulu teeniti 1,4 miljonit eurot. Ettevõte on praegu sulgenud vähemalt neli müügikohta: Pirital, Tabasalus, Telliskivi loomelinnakus ja Tallinna sadamas. Samas jätkatakse Tartus, Balti jaama turul, Mustamäel, Viimsis ja Muhus.

Sepping kinnitas, et firma võtab ette saneerimise ning suhtleb aktiivselt saneerimisnõustajaga. Siiski arvab ta, et Muhu Leib tuleb majandusraskustest välja. Samas möönis ta, et kui saneerimine ei lähe hästi, peab Muhu leiva tootmise mandril sellisel kujul lõpetama. "Muhus me nii suurt ampsu ei ole võtnud. Suvel läheb meil eriti hästi, talvel püsime ka tänu suvisele menule," ütles Sepping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles