Äpardist rahakratt jäi kiiresti vahele

Andres Sepp
Copy
Classic kohvik
Classic kohvik Foto: facebook.com

Politsei ja Kuressaare kohvikupidajate koostöös õnnestus kiiresti tabada ööl vastu pühapäeva Classicu kohvikusse sissemurdnud ja sealt üle tuhande euro virutanud varas.

"Hommikul avastati, et uksed olid lahti murtud ja sularaha minema viidud. Kaamerapilt näitas aga varga ära," ütles Saarte Häälele Classiku kohviku omanik Terje Nepper.

Salvestiselt oli näha kogu varga sebimine, muu hulgas kallas ta endale rahumeeli õlut ja jõi seda lisaks kassa tühjendamisele. Mees korjas kassast üle tuhande euro ja lasi siis jalga.

Kuid kaamerapildist üksi oli varga tabamiseks vähe, sest nägupidi teda keegi ära ei tundnud. Sestap palusid Classicu inimesed sotsiaalmeediakanaleid ja isiklikke tutvusi kasutades kaamerapilti tuvastada kolleegidel teistest toitlustuskohtadest.

Kuressaare Pritsumaja töötajad andsidki Terje Nepperile teada, et mees on neile tuttav. Ka selgus kohe tema nimi, sest mees oli proovinud Pritsumajas tööd saada, kuid seal juba esimesel päeval rahavargusega vahele jäänud.

"Mees oli seal töötajana käinud proovipäeval, pääses töötajate ruumidesse ja üritas varastada töötajate isiklikku raha, mille nad hiljem mehelt siiski tagasi said," ütles Saarte Häälele Kuressaare politseijaoskonna juhtivuurija Ahti Lepp.

Politseinikud asusid koostöös kohvikutega infot koguma ja õige pea tuvastati, et tegu on ühe ja sama inimesega. Paar tundi hiljem märgati meest Rae poes ja selle ümbruses ringi luusimas ning politsei nabis ta kinni.

35-aastane mandrilt pärit varas on kahtlustatavana kinni peetud ja tema tegevuse suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles