Grillifestival Koguva sadamas

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
RIIGIJUHID: Hiljaaegu külastas sadamat Eestis eravisiidil viibinud Trinidadi ja Tobago president Paula-Mae Weekes, keda saatis Eesti riigipea Kersti Kaljulaid.
RIIGIJUHID: Hiljaaegu külastas sadamat Eestis eravisiidil viibinud Trinidadi ja Tobago president Paula-Mae Weekes, keda saatis Eesti riigipea Kersti Kaljulaid. Foto: Presidendi kantselei

Laupäeval nautis mitusada külalist, sealhulgas palju välismaalasi,  Koguva sadamas väikesel grillifestivalil Eesti tippkokkade valmistatud roogasid.

Tallinna restorani Dominic saarlasest peakokk Allar Oeselg ütles, et päeva jooksul käis tema grilliahjude juures toidunautlejaid küll Austraaliast, küll Saksamaalt, Lätist ning veel paljudest riikidest.

"Eesti keelt saan ikka ka rääkida. Siin on tallinlasi, tartlasi, ka saarlasi ja muhulasi. Möödunud suvel olime siin esimest korda. Tundub, et see väike grillifestival muutub traditsiooniliseks," märkis Oeselg.

Tunamullu andsime Saarte Hääle veergudel teada, et Allar Oeselg püüdis Aafrika vetest 80-kilose tuunikala. Sellel suvel puhkas Kuressaare ametikooli vilistlane aafrikalikus kuumuses oma Sõrve maakodus. "Sain puhata 30-kraadises leitsakus. Pikemaid reise on aga ka sellel aastal veel ees. Sõidame külla Itaalia ametivendadele ja teeme vastuvisiidi Prantsusmaale. Kevadel olid Lyoni kokad Eestis, sügisel võõrustavad nad eestlasi," andis Allar teada.

Sadama omanik Ragnar Põllu lausus, et suviti on Koguva nagu palverändurite sihtpunkt. Tänavu on külastajaid eriti palju. Alles hiljaaegu külastas sadamat Eestis eravisiidil viibinud Trinidadi ja Tobago president Paula-Mae Weekes, keda saatis Eesti riigipea Kersti Kaljulaid.

Meritsi on Koguvasse tuldud tänavu mitmelt poolt maailmast. Ragnar Põllu sõnul seisab ees laevatee süvendamine. "Teeme faarvaatri süvendamiseks vajaliku dokumentatsiooni valmis ja siis saame reaalsete töödega pihta hakata," rääkis Põllu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles