Džinnifestival kasvas kahekordseks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Gin tonic cocktail with lima cucumber vanilla cloves cardamom
Gin tonic cocktail with lima cucumber vanilla cloves cardamom Foto: TONO BALAGUER / PantherMedia / TONO BALAGUER

Möödunud nädalavahetusel toimunud 2. džinnifestival tõi kokku pea 500 kadakajoogi sõpra. Festivali korraldaja Tarmo Virki Saaremaa Lahhentaggest ütles, et osalejate arv on võrreldes möödunud aastaga kahekordistunud ning nüüd ei ole enam pääsu festivali korraldamisest ka järgmisel aastal.

Tema sõnul märkis üks külastaja, et Kuressaarest on saanud Eesti džinnipealinn. "Pool tosinat džinni sai festivalil Eesti esmaesitluse, mis näitab, et sellest on saanud kogu tööstuse jaoks arvestatav sündmus," tõi Virki näite. Džinnitootmine on Eestis tõusuteel. Kui aasta eest oli kohalikke tootjaid kolm-neli, siis nüüdseks on neid Virki andmetel kaks korda rohkem.

Eelmise aasta kogemusest õpiti Tarmo Virki sõnul seda, et festival nihutati suve algusest hooaja peamisse perioodi. Uuendusena toodi lisaks GOSPA-s toimunud põhiprogrammile sisse näiteks Hoppeti pardal toimunud džinnikruiisid, mille vastu oli elav huvi.

"Kogu üritus on selgelt leidnud oma publiku. Esimese aasta järel võis selles veel kahelda, aga enam mitte," kinnitas Virki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles