Juulis sündis Saare maakonnas 43 inimest, suri 27

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Beebi. Foto on illustratiivne.
Beebi. Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com/Igancio Campo

Rahvastiku muutumise statistika toob välja, et juulikuu lõpuks oli Saare maakonnas elanikke 33 669. Mullu samal ajal oli rahvaarvuks maakonnas 33 959.

Juulis sündis Saaremaal 41 last ja Muhus kaks last. Samal ajal suri Saaremaal 25 inimest ja Muhus kaks inimest. Saaremaa vallavalitsuse perekonnaseisuametnik Avo Levisto tõi positiivse iibe põhjusteks kaks asjaolu, mis paistsid täpselt samamoodi silma ka eelmise aasta juulis. Esiteks planeerivad saarlased lastesaamist südasuvesse, augustis ja septembris seevastu sündis eelmisel aastal kokku vaid 32 last. 

“Teise poole pealt oli juulis üsna vähe surmasid,” selgitas Levisto. “Rändega on samamoodi, suvel tullakse rohkem, sügisel jälle minnakse.” 

Maakonnasisest rännet juulis ei toimunud, kuid mujalt saartele elama tulnuid oli 73. Neist 67 kolisid Saaremaale, viis Muhusse ja üks Ruhnu. Saare maakonnast kolis ära 42 inimest – 39 Saaremaalt ja kolm Muhust.

Jaanuarist juuli lõpuni on maakonda sündinud 222 uut ilmakodanikku, kellest 210 on saarlased ja 12 muhulased. Surnud on samal ajaperioodil Saaremaal 245 inimest, Muhus 16 inimest ja Ruhnus kaks inimest.

Maakonda on kolinud 521 inimest, kellest 439 otsustas tulla Saaremaale, 69 Muhusse ning 13 Ruhnu valda. Saare maakonnast kolis ära 353 inimest, neist 316 lahkus Saaremaalt, 31 Muhust ja kuus Ruhnu vallast.

Iive on meil seega juuli lõpu seisuga 41 inimesega miinuses, ent rände arvelt oleme 168 inimesega plussis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles