Vald ei rahuldanud STÜ vaiet

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Abivallavanem Jaan Leivategija Garnisoni 15 platsil.
Abivallavanem Jaan Leivategija Garnisoni 15 platsil. Foto: Irina Mägi

Saaremaa vallavalitsus ei rahuldanud vaiet, milles Saaremaa tarbijate ühistu ei olnud nõus valla otsusega parkla jaoks maatüki otsimise vähempakkumise tulemuse osas. 

Teadupoolest hindas vald pakutud maatükkidest sobivaimaks Garnisoni 15 kinnistu. STÜ hinnangul tuleb vähempakkumine tühistada, kuna vähempakkumise tingimused ei vasta seaduse põhimõtetele, ning korraldada uus hange.

Ogremor Holding OÜ tegi pakkumuse Garnisoni tn 15 krundi rendiks aastatasuga 4795,20 eurot. See oli vallavalitsuse hinnangul majanduslikult soodsaim ning sobiv on ka pakutud kinnistu asukoht.

Saaremaa tarbijate ühistu pakkus vallale Kuressaare südalinna parkimisprobleemide leevendamiseks kolme varianti, millest ühe järgi rajataks Saaremaa kaubamaja kõrvale parkimismaja.

Vallavanem Madis Kallas ütles, et Garnisoni tn 15 osas valitsuse tasandil otsust tehtud veel ei ole. “Kuna võimalik parkla rajamine oli planeeritud 2019. aasta sügisesse või 2020. aasta kevadesse, siis lõplik seisukoht peaks tulema hiljemalt septembris. Komisjon on oma ettepanekud võimalike täiendavate parklate asukohtade osas teinud, aga valitsus neid veel arutanud ei ole,” selgitas Kallas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles