TERVIS ⟩ Sutsakas võib viia surmasuhu

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
ALLERGILINE: Gea Kuuderit ei takista mesinikuks olemisel see, et piisab vaid mõnest nõelajast kümnete tuhandete mesilaste hulgast ja ta võib otseteed haiglasse sattuda.
ALLERGILINE: Gea Kuuderit ei takista mesinikuks olemisel see, et piisab vaid mõnest nõelajast kümnete tuhandete mesilaste hulgast ja ta võib otseteed haiglasse sattuda. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Mesilase, herilase või vapsiku torge võib halvemal juhul tähendada seda, et vajalike rohtude puudumise korral tuleb arstiabi otsida ülikiiresti. Vastasel juhul võivad tagajärjed olla üsna kurvad. Teisalt ei pea iga nõelamise pärast muretsema ega EMO-sse siirduma.

Kuressaare haigla EMO juht Mihkel Laidna tõdeb, et inimesed on aina rohkem hakanud EMO-sse pöörduma juhul, kui on mõnelt putukalt nõelata saanud. Paraku ei ole tohtritel enamasti vajadust ega ka võimalust niisuguseid pöördujaid aidata. Dr Laidna selgitab, et nõelamise järgselt saab juhtuda kaks asja. Esimene on lokaalne reaktsioon nõelamise käigus saadud mürgile. «See on organismi normaalne reaktsioon,» kinnitab ta. Allergiaga pole sellisel juhul mingit pistmist.

Kristi Sillart: “Sõrme kõrva pannes sain aru, et kõrvaaugud on üles paistetanud ja auk kõrvas jääb üha väiksemaks.” 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles