Spordikoolis avatakse esmakordselt korvpalligrupp väikestele tüdrukutele

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Korvpall. Foto on illustratiivne.
Korvpall. Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Kuna Saaremaa spordikoolis alustab õppeaastat kolme korvpallitreeneriga, avatakse esmakordselt treeninggrupp 1.–4. klassi tüdrukutele.

Korvpallitreener Siim Hiie ütles, et tüdrukute korvpalligrupist on räägitud juba üsna mitu aastat, vahel on teema olnud aktuaalsem ja siis jälle millegipärast ära vajunud. 

"Praegu on huvi täiesti olemas," kinnitas Siim Hiie. "Paljude poiste vanemad käivad meie mänge vaatamas koos tütardega, aga nendel oleks ka vaja väljundit, sest tüdrukud tahaks vennaga kodus korvpalli mängida. Kuna viis tüdrukut käis juba varem koos poistega trennis ja soovi on avaldatud rohkemgi, siis arvan ma, et saame grupi kokku."

Kihelkonnalt pärit mitmekordne Eesti meister ja rahvuskoondise liige Annika Köster avaldas treeninggrupi avamisele suurt poolehoidu. "Loodetavasti saab ka naiste korvpall nüüd Saaremaal tuule tiibadesse ja usun, et tüdrukud tahavad seda mängu mängida küll," märkis ta.

Aastaid tagasi mängisid naised korvpalli Kuressaare gümnaasiumis ja Kihelkonnal ning osaleti ka erinevatel Eesti turniiridel. Nüüd avaldas spordikooli direktor Mati Mäetalu lootust, et algab uus tulemine.

Kuna tegu on algettevalmistusrühmaga, siis on treeninggrupi suuruseks kavandatud minimaalselt 10, aga hea oleks, kui liituks kuni 15 huvilist. "Lapsed teevad ju mitut ala korraga ja tihti trennid kattuvad. See arv tagab selle, et saab tööd teha ikkagi piisava arvu lastega," märkis Siim Hiie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles