Rekordilise tänavapiknikuga kaasnes hulk minipiknikke

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
KESKLINNA AVAMISE lindi lõikamises said osaleda kõik soovijad. Fotole jäid ettevõtja Terje Nepper (paremal) ja Eesti Kontserdi juht Kerttu Orro.
KESKLINNA AVAMISE lindi lõikamises said osaleda kõik soovijad. Fotole jäid ettevõtja Terje Nepper (paremal) ja Eesti Kontserdi juht Kerttu Orro. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Läinud laupäeval kuuendat aastat Kuressaare linnasüdames peetud tänavapiknik võttis mõõtmed, milliseid varem polnud nähtud. Piknikumelust osavõtvaid inimesi võis olla kuni 6000.

Tänavapikniku peakorraldaja ja ellukutsuja Terje Nepper võis pikniku kordamineku üle vaid rõõmu tunda. "Meile tundub küll, et läks taas kord väga hästi!" kiitis ta.

Nepperi sõnul oli pikniku korraldusmeeskond seekord suurem kui kunagi varem ning ka toetajaid ja vabatahtlikke aitajaid oli sel aastal rohkem kui varasematel aastatel. "Ja mis kõige tähtsam – osavõtjaid oli ka rohkem kui kunagi varem," tähendas Nepper. "Täpset osavõtjate arvu on keeruline öelda, aga eks see kuskil 5500–6000 ringis oli."

Ta selgitas, et korraldajad paigaldasid piknikule küll lauad ja pingid umbkaudu 4500 külalisele, kuid mitmeid minipiknikke tekkis kõrvaltänavatele, aedadesse ja kesklinnas asuvate majade seinaäärdegi. "Lisaks olid kohvikute väliterrassid piknikunautijaid täis ja piknikutänaval käis pidev liikumine, kus nägi nii vaimustunud turiste kui ka piknikumelu nautima tulnud kohalikke," rõõmustas Nepper.

Pikniku peakorraldaja sõnul said nad sel aastal palju positiivset tagasisidet. Seekordsele üritusele andis tema sõnul hoogu juurde Kuressaare Kultuurivara kultuuriprogramm, mis oli omakorda seotud kesklinna ja Lossi tänava avamisega. Samuti panustasid pikniku suurenemisse omalt poolt Coop Saaremaa ja Thule koda Raekoja tänava lõigu lisamisega.

Nepper usub, et järgmisel aastal on tänavapiknikul võimalus kasvada veelgi suuremaks. "Kuid siinkohal ootaksime juba Saaremaa valla poolt kindlat tuge," märkis ta. "Tänavapikniku näol on tegemist suurima valla peoga, kuhu on kutsutud kõik, hoolimata tiitlitest või saavutustest," kinnitas ta. "Nii geniaalselt lihtsat ja vajalikku üldrahvalikku üritust Saaremaal teist küll ei meenu." 

Terje Nepperi sõnul on pikniku õnnestumise eest tänu väärt muidugi kõik toetajad eesotsas Visit Saaremaa, A. Le Coq’i ja Saku õlletehasega. Lisaks Saarte Kaubaveod, Coop Saaremaa, Thule koda, Kuressaare Linnamajandus, Kuressaare Kultuurivara, Saarte Tehnika, Arens Ehitustööd, ca 30 vabatahtlikku, südalinnas tegutsevad toitlustuskohad La Perla, Castello, Classic, Arensburg, Mosaiik ning Zukker Disain ja kõik teised, kes andsid oma panuse tänavapikniku teoks saamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles