Ettevõtlusnädal keskendub tänavu palgatööle ja e-ärile

Saarte Hääl
Copy
Raha
Raha Foto: Toomas Huik (Postimees)

Erinevalt varasematest ettevõtlusnädalatest tuuakse tänavu Saaremaal lisaks ettevõtlusele julgustavatele argumentidele välja ka seisukohad, miks eelistada palgatööd. Debatiga soovitakse panna inimesi kaasa mõtlema ettevõtjaks olemise plussidele ja miinustele.

Rainer Paenurk
Rainer Paenurk Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saare arenduskeskuse juhataja Rainer Paenurga sõnul on tänavuse ettevõtlusnädala üks fookusi e-äri, sest just veebipõhised lahendused võimaldavad alustavatel ettevõtetel kiirelt jõuda potentsiaalsete klientideni.

Ettevõtlusnädalat korraldavad maakondlikud arenduskeskused 14. korda ning see toimub kõigis 15 maakonnas. Saaremaal saab kõnealune nädal alguse 7. oktoobril, mil Lümanda, Salme ja Kärla põhikoolis toimuvad Saare arenduskeskuse ja töötukassa korraldatavad inspiratsioonipäevad, mille raames tutvustatakse noortele kaasaegseid ameteid, tööturuvajadusi ning meeskondades praktiseeritakse visualiseerimist.

Päev hiljem toimub üle-eestiline avatud ettevõtete päev, mil mitmed Saaremaa ettevõtted ja põnevad paigad oma telgitaguseid tutvustavad. Külastajaid ootavad Incap Electronics Estonia, Saaremaa tarbijate ühistu, Georg Ots Spa, Öun Drinks, Edukontor, Kohala Lapitekid ja Männiku käsitöötuba Muhus.

Samal päeval korraldab töötukassa Saaremaa osakond aga noortele vanuses kuni 26 aastat töötoa "Kas palgatöö või ettevõtlus", mille raames aitavad karjäärispetsialistid avardada arusaamist ettevõtlusest ja testivad selle sobivust läbi eneseanalüüsi.

Ehkki üritusi on ettevõtlusnädalal veel, kulmineerub kogu asi 10. oktoobril Saaremaa ettevõtluspäeva konverentsiga Thule kojas, kus käsitletakse loodusega kooskõlas olevat jätkusuutlikku elu- ja äriviisi, mida vürtsitavad märksõnad "innovatsioon", "rohetehnoloogia", "mahe- ja ringmajandus" ning "e-kaubandus".

Üles astuvad Aivar Pohlak, Erki Ani Cleantech ForEst-ist, Krista Kulderknup Organic Estoniast, Kadi Villers ja Ragmar Saksing Tehnopolist ning Tõnu Väät E-Kaubanduse liidust. Konverents päädib tänugalaga, kus jagatakse Saaremaa ettevõtlusauhindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles